Bugarska legenda želi na čelo Saveza: “Evo što je naš cilj”

Berbatov želi da mijenja stvari u bugarskom Savezu

Nakon pritiska javnosti usljed loših rezultata Borislav Mihajlov podnio je nakon 18 godina ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske.

To je otvorilo prostor za legendarnog Dimitra Berbatova, koji će biti kandidat za njegovog nasljednika.

“Mi smo ljudi koji se već godinama bore protiv čelnika Saveza i jasno nam je da je zbog toga o nama stvorena negativna slika. Naš cilj je da stvorimo poštenu skupštinu i zato pozivam sve kandidate da se izjasne, da debatujemo i da stvorimo transparentno rukovodstvo”, započeo je nekadašnji napadač CSKA Sofije, Bajer Leverkuzena, Totenhema, Mančester junajteda, Fulama, Monaka, PAOK-a i Kerala.

“Garantujem vam da od nas nećete čuti nijednu ružnu riječ o protivkandidatima. Bićemo koncentrisani na naše ideje, ali i otvoreni da saslušamo druge. Neke ideje i ciljevi će se preklapati, neke neće, ali bitno je da sve bude fer i korektno”, naglasio je bivši centarfor reprezentacije.

Berbatov je najavio sastanke sa ljudima u državi te će im predstaviti plan oporavka bugarskog loptanja. Podsjetimo, on je nosio dres reprezentacije od 1999. do 2000. godine. Odigrao je 78 utakmica i dijeli prvo mjesto na vječnoj listi strijelaca selekcije zajedno sa Hristom Bovenom.

Obojica su postigla po 48 golova za nacionalni tim.