CFL, 30. kolo: Ludilo se samo nastavlja…

Kao da je korona: Budućnost pred praznim tribinama FOTO: Fudbalski savez Crne Gore

Crnogorska fudbalska liga ulazi u finiš, pol poziciju drži podgorička Budućnost, kojoj prijeti aktuelni šampion Sutjeska, a slične borbe se dešavaju i za treće mjesto (koje možda vodi u Evropu), kao i na samom dnu prvoligaškog karavana…

Runda broj 30. koja se igra sjutra (subota) donosi sljedeće utakmice: Sutjeska – Mornar (13.00h), Rudar – Iskra (16.00h), Arsenal – Jezero (16.00h), Petrovac – Jedinstvo Franca (19.00h) i Dečić – Budućnost (19.00h).

Ali i prije, a sigurno smo – i nakon 30. kola – najmanje će se pričati o fudbalu, jer se desila još jedna odluka koja potvrđuje zašto je domaće takmičenje jedno od najlošijih u Evropi i zašto će naš šampion igrati pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, na kojem neće biti favorit.

Naime, derbi 30. kolo između Dečića i Budućnosti na igralištu OFK Titograd na Starom aerodromu će se igrati bez publike. Faktora koji su uticali na takav scenario je više – igra se na igralištu, a ne na stadionu, prilaz igralištu nije uslovan, tribine se bukvalno raspadaju… – a krivci su i Dečić, i policija, i Fudbalski savez Crne Gore.

Samo je Budućnost ni kriva ni dužna ostala bez pomoći navijača u važnom trenutku sezone. Tako je bilo i protiv Arsenala u Radanovićima, dok je poređenja radi Sutjeska, koja takođe ima organizovane navijače, bez ikakvih problema na istom igralištu na kome će Budućnost igrati sjutra imala podršku „Vojvoda“ u prvom dijelu sezone…

Elem.

Najvatreniji tifozi „plavih“ preko društvenih mreža najavaljuju dolazak na Stari aerodrom i to apsolutno niko, ali apsolutno niko, ne može da im zabrani, jer je prilaza na teren nekadašnjeg šampiona Crne Gore mali milion, a sve okolo ne spada kao dio igrališta OFK Titograd…

A imali su i poruku koja je, reklo bi se, namjenjena prije svega FSCG: Rušitelji fudbala!

Tako bi liga koju slabo ko gleda, iako svi žele da znaju šta se dešava, sjutra mogla da se nađe u rubrici „seoski fudbal“. Naročito ako se uzme u obzir da je direktan prenos obezbijeđen na TV Arena sport i da će signal ići širom regiona.

A najgore od svega je što se ništa neće promijeniti u bliskoj budućnosti, sve dok igrališta budemo nazivali stadionima i mazali sami sebi oči, a utakmice zbog 200 ultrasa proglašavali utakmicama visokog rizika.

Ludilo se samo nastavlja…