KARLO ANĆELOTI

“Cijeli svijet misli da je kraj za Modrića, ali nije”

Foto: Real Madrid

Real se mučio sa Seviljom u 26. kolu La Lige. Onda je Karlo Anćeloti u 75. umjesto Naća sa klupe uveo Luku Modrića, a on već u 81. minutu prvo sjajnom fintom sebi obezbijedio potreban prostor, a onda od desne stative savršeno pogodio za zlata vrijedan trijumf 1:0.

I dok 38-godišnjeg osvajača pet Ligi šampiona i Zlatne lopte iz 2018. mnogi već godinama sele iz Madrida, kapiten Hrvatske i dalje igra na najvećem nivou i, kako je demonstirao, još uvijek posjeduje X faktor da prelomi bilo koju utakmicu.

“Ne mogu da znam što se događa u Modrićevoj glavi. On je odlična, jako skromna osoba. Volim ga. Ne znam da li želi da ostane u Realu i bude rezerva. Ono što želim reći jeste da nije važno koliko minuta igraš, već što pokazuješ u tom vremenu. Razumijem kada je Luka tužan, ali ovo nije njegov kraj. Cijeli svijet to misli, ali nije. I dalje ima energije i ovo nije kraj njegove karijere. Pogledajte ga samo, pa on ima 39 godina”, rekao je nakon utakmice oduševljeni Anćeloti.

Modrić je u Realu od 2012. godine. Aktuelni ugovor ističe mu 30. juna ove godine…

“Ista situacija kao sa Tonijem Krosom i Naćom. Klub će to riješiti u narednim mjesecima. Modrićeva budućnost je u njegovim rukama. Čekaćemo njegovu odluku. Zaslužio je ovaj pogodak i da slavimo sa njim. Vjerujte, teško ga je ostavljati na klupi. On je primjer svim igračima”, naglasio je trener Reala.

Legenda iz Zadra do sada je u karijeri osvojila ukupno 30 trofeja, od čega 24 sa Realom, dok se sa Hrvatskom okitla svjetskim srebrom i bronzom.

Modrić je odigrao za kraljevski klub 516 utakmica, asistirao 83 puta i postigao 38 golova.

Standings provided by Sofascore