Čovjek titula – Kingsli Koman

Amajlija za titule je Kingsli Koman. Photo: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty/dpa/DPA/PIXSELL

Osvojio je Bajern 11. put zaredom titulu šampiona Njemačke, a važan šraf u bavarskoj ekipi igrao je “čovjek titula” – Kingsli Koman.

Zvuči nevjerovatno, ali je u svakoj godini svoje profesionalne karijere osvojio titulu. Čak 12 titula šampiona ima Koman, a kada na to dodamo i Ligu šampiona i finalni meč protiv Pari Sen Žermena gdje je postigao pobjedonosni pogodak može se reći da je Francuz na putu da postane jedan od najtrofejnijih fudbalera današnjice. A tek mu je 27 godina.

Ovo je Kingslijeva deveta sezona, i čini se da se sjajno snalazi u Minhenu, ako dodamo i povrede koje su ga omele u dobrom dijelu karijere, impozantan je njegov učinak na terenu, gdje očigledno pravi razliku i sigurno je da će Bajern pokušati da zadrži i sledeće sezone.

U svojoj karijeri, nije prošla godina da Francuz nije podigao barem trofej šampiona države u kojoj bi nastupao. Sem Bajerna u kojem ima najveći broj titula, čak osam, Koman je po dva puta bio prvak sa Pari Sen Žermenom i Juventusom.

Neko za karijeru ne sakupi ovoliki broj trofeja i medalja, a imaće šansu za još mnogo priznanja jer Bajernova krilatica ima još punu deceniju kvalitetnog fudbala, naravno ukoliko ga povrede budu zaobišle.