Crnogorski golman oživio Šmajhelov klub: Ostvario sam san svakog igrača

Filip Đukić emotivno slavi ulazak u Superligu, FOTO: Privatna arhiva
Filip Đukić emotivno slavi ulazak u Superligu, FOTO: Privatna arhiva

Crna Gora će od naredne fudbalske sezone u Danskoj imati golmana koji brani u elitnom rangu pomenute nordijske države. Filip Đukić, čuvar mreže Hvidovrea, proslavio je tokom vikenda plasman u Superligu!

Riječ je o 23-godišnjaku koji je nosio dres našeg mladog nacionalnog tima, prošao je školu slavnog Kopenhagena, sa najvećim klubom Danske nastupao u Ligi šampiona za mlade, bio je i u Amageru, a odlazak u Hvidovre ispostavio se kao pun pogodak!

“Borili smo se tokom cijele sezone i dali sve od sebe. Na kraju smo nagrađeni! San svakog igrača je da bude dio najjače lige u državi”, poručio nam je Đukić koji je sa sigračima obezbijedio direktan plasman u elitu osvajanjem drugog mjesta kolo prije kraja prvenstvene trke.

Riječ je o klubu u kojem se golmanski isprofilisao legendarni Peter Šmajhel, a u Hvidovreu, koji predstavlja i predgrađe Kopenhagena, rođeni su brojni fudbalski asovi Danske poput Danijela Agera, Tomasa Kalenberga, Mihaela Kron-Delija i Janika Vestergora. Klub je rezultatski zenit dostigao 80-ih kada je osvojio nacionalni šampionat, ali i Kup.

Pobjedom nad Vendsiselom u gostima, Hvidovre je i matematički obezbijedio elitu, FOTO: Privatna arhiva

“Tokom cijele sezone imali smo vrhunsku atmosferu. Svi smo zajedno imali istu ambiciju, svi smo se borili za isti cilj”, kaže nam Đukić koji je rođen u Kopenhagenu, ali odlučio se za Crnu Goru zbog svojih korjena koji vuku iz Berana.

Đukić je u tekućoj sezoni drugoligaškog karavana 31 put bio među stativama, u nekoliko navrata našao se u timu kola, a navijači Hvidovrea tvrde da od Šmajhela nijesu imali boljeg golmana.