EDVIN KUČ

“Da pokažemo da možemo da se nosimo sa jačim reprezentacijama”

Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je danas drugi trening na priprema za prijateljski meč sa Belgijom 5. juna.

Selektor Robert Prosinečki nije imao sve igrače na raspolaganju, ali to ne remeti plan priprema za utakmice koje su veoma bitne, bez obzira što su prijateljskog karaktera.

Belgija je, po mom mišljenju, uz Njemačku, Englesku i Francusku, jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ova njihova generacija hvata posljednji voz da proba da osvoji neki trofej. Što se nas tiče, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat na Kralj Boduen stadionu. Takođe, i Gruzija je dobar rival, učesnici su i oni šampionata Evrope, do kojeg su došli kroz baraž. Posljednjih godina su pokazali da su u uzlaznoj putanji. Samim tim, ove dvije utakmice će biti dvije jake provjere u kojima želimo da pokažemo da možemo da se nosimo sa puno jačim reprezentacijama“, rekao je Edvin Kuč na današnjem brifingu sa novinarima.

Iskusni vezista očekuje da Sokoli nastave da napreduju pod palicom selektora Prosinečkog.

Svaki selektor ima neke svoje ideje, planove i zamisli. Sa novim selektorom smo u prethodne dvije utakmice pokazali da ćemo igrati drugačije i ofanzivnije, a to je i pokazao rezultat u mečevima sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. Nadam da ćemo nastaviti u tom ritmu, ne plašeći se nijednog rivala. Mislim da imamo kvalitet, posebno kada smo kompletni“, istakao je Kuč, koji se osvrnuo na duel sa Belgijom.

“Imamo dosta kadrovskih problema, jer neće igrati Savić i Marušić, a ni Jovetić još nije stigao na okupljanje. To su za nas lideri ove grupe, ali mi smo tu da se pokažemo i damo sve od sebe. Moramo igrati protiv jakih protivnika i na takvim utakmicama moramo pokazati da vrijedimo. Probaćemo da se nadigravamo sa Belgijom“, rekao je Kuč.

Nedavno je Kuč promijenio klub, kosovski Balkani zamijenio je Nefčijem iz Azerbejdžana.

“Poslije pet i po godina, koliko sam proveo u Balkaniju, došao je red i na transfer. Dogovorio sam sve sa Nefčijem i nadam se da ću u narednih mjeseca dana otputovati u Azerbejdžan i potpisati ugovor sa mojim novim klubom“, zaključio je Kuč.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare