De Brujne, Mesi i Haland u redu za Srebrnu statuu – Lob Sport ima predstavnika u žiriju

Novinari, treneri i selektori su rekli svoje, a UEFA prije nekoliko trenutaka objavila nominovane – Lionel Mesi, Kevin de Brujne i Erling Haland u najužoj su konkurenciji za dobitnika najboljeg igrača Evrope.
Među novinarima koji se nalaze u žiriju, kao jedini predstavnik Crne Gore, je Miloš Antić, koji će ove godine iz Monte Karla izveštavati za portal Lobsport.

>>> LOB SPORT će imati svog predstavnika u Monte Karlu: Kome će 13. izbor UEFE biti srećan?

Kome će Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA uručiti prestižnu Srebrnu statuu biće poznato u četvrtak, 31. avgusta, kada će se u glamuroznom Grimaldi forumu u srcu Azurne obale u sklopu žrijeba za grupnu fazu Lige šampiona održati i ceremonija dodjela nagrade.

A šta dijeli tri nominovana za igre u sezoni 2022/23 na klupskom i reprezentativnom nivou?

Belgijsko-norveški tandem iz Mančester sitija je dotakao vrh Evrope (trijumf nad Interom u finalu Lige šampiona), jedan je majstor asistencija i prekida, drugi dokazana gol mašina. Nasuprot njih je argentinski maestro, sa Zlatnom boginjom u rukama (najbolji igrač Mundijala u Kataru), ali promašenom sezonom u dresu Pari sen Žermena u najjačem takmičenju.

Šta će presuditi?

Kada su u pitanju treneri – nominovani su Sitijev Pep Gvardiola, Simone Inzagi, finalista Lige šampiona sa Interom, kao i njegov zemljak Lućano Spaleti koji je sa Napolijem osvojio Skudeto.

Sva trojica su ostvarila fantastične rezultate, ali ako se bude gledalo po trofejima dileme ne bi smjelo da bude.