FUDBAL

Dečić najavio promjenu grba, navijači pokrenuli peticiju za očuvanje trenutnog

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Prije par dana na svojim službenim profilima na društvenim mrežama Fudbalski klub Dečić potvrdio je da je u planu promjena grba.

Novi grb šampiona Crne Gore izazvao je brojne reakcije, a ponajviše samih navijača kluba, koji su, čini se, izričito protiv toga.

Zbog toga pokrenuta je i peticija za očuvanje trenutnog grba Dečića, a saopštenje navijača prenosimo integralno.

“Mi, dolje potpisani članovi zajednice, navijači, bivši i sadašnji igrači, kao i svi prijatelji našeg kluba, podnosimo ovu peticiju s ciljem očuvanja našeg tradicionalnog grba, koji je simbol naše istorije, ponosa i tradicije već 98 godina. Fudbalski klub Dečić, osnovan 1926. godine, ima dugu tradiciju skoro jednog vijeka. Ime je dobio po brdu koje se uzdiže iznad samog centra Tuzi. FK Dečić je postao član Prve crnogorske lige od trenutka sticanja nezavisnosti Crne Gore, odnosno od osnivanja same lige. Sa Tuškog polja su prve fudbalske korake načinili mnogi talentovani igrači, uključujući svjetskog šampiona Refika Šabanadžović, koji je briljirao u dresu Crvene zvezde. FK Dečić je iznjedrio mnoge reprezentativce i ugledne ljude koji danas zauzimaju značajne pozicije u društvu. Grb našeg kluba nije samo vizuelni simbol, on predstavlja gotovo vijek bogate istorije i tradicije koja je duboko ukorjenjena u našoj zajednici. Očuvanje grba je čin poštovanja prema prošlosti i zalog za budućnost. Tradicionalni grb je simbol identiteta i ponosa svih članova zajednice, navijača i igrača. Njegova promjena bi značila brisanje dijela naše zajedničke prošlosti i umanjenje značaja našeg sportskog i kulturnog nasleđa. FK Dečić nije samo lokalni klub; on je ambasador naše zajednice na nacionalnom i međunarodnom nivou. Promjena grba bi negativno uticala na prepoznatljivost i reputaciju našeg kluba. Apelujemo na upravu kluba da odustane od planirane promjene i da zajedno radimo na očuvanju tradicije i identiteta našeg voljenog kluba. Vjerujemo da je očuvanje originalnog grba od suštinskog značaja za našu zajednicu i buduće generacije”, naveli su oni.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare