ČEKAJUĆI NOVOG KORMILARA

Dejo zvao prijatelja sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Hrvat najozbiljniji kandidat za selektora

Prosinečki jedan od kandidata za selektora, FOTO: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Prosinečki jedan od kandidata za selektora, FOTO: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Iz tabora Fudbalskog saveza Crne Gore nedavno su objavili da će naša seniorska reprezentacija odigrati četiri prijateljska susreta u martu i junu, ali iz naše kuće fudbala još se nijesu oglašavali po pitanju selektora, iako se nakon posljednjeg zasijedanja Izvršnog odbora poručilo da će “Hrabri sokolovi” dobiti novog kormilara u posljednjim danima januara…

Čelnici Saveza na čelu sa predsjednikom Dejanom Savićevićem očigledno se još nijesu odlučili kome će dati povjerenje nakon trogodišnjeg mandata Miodraga Radulovića.

>>> Domaći, regionalni ili strani selektor?

Imena mnogih kandidata danima su se provlačila kroz medije, a prema saznanjima naše redakcije najozbiljniji kandidat za selektora je legendarni hrvatski reprezentativac, bivši as Crvene Zvezde, Real Madrida i Barselone – Robert Prosinečki.

Hrvatski trener navodno je pretedent i za klupu Gane, ali poziv dugogodišnjeg prijatelja i saigrača sa kojim se popeo na krov Evrope – teško može odbiti.

Prosinečki ima selektorsko iskustvo, vodio je selekciju Azerbejdžana od decembra 2014. do novembra 2017. godine, a bio je i na klupi Bosne i Hercegovine od januara 2018. do novembra 2019. godine.

Prvi samostalni posao je imao u Crvenoj zvezdi sa kojom je osvojio titulu prvaka Srbije, u Turskoj je predvodio Kajseri (u dva mandata), te Denizli. Predvodio je i ljubljansku Olimpiju, a posljednji angažman imao u hrvatskom Rudešu u kojem je bio jako kratko, od jula do septembra prošle godine.

Crna Gora je najbolje rezultate ostvarivala upravo sa trenerom iz Hrvatske, kada je za kormilom reprezentacije bio pokojni Zlatko Cico Kranjčar.

Prosinečki, kako ovo vama zvuči?