Delibašić za LOB SPORT: “Mnogi se raspituju, ali… Priča oko Adžića dobra je za naš fudbal i imponuje nam”

Foto: FSCG

Vijest da je Juventus poslao milionsku ponudu za Vasilija Adžića uzburkala je fudbalsku Crnu Goru.

>>> Juventus poslao rekordnu ponudu za Adžića

Tim povodom razgovarali smo sa sportskim direktorom Budućnosti Andrijom Delibašićem, koji je za Lob Sport prokomentarisao informaciju italijanskog novinara Đanluke Di Marcija da je Stara dama poslala inicijalnu ponudu podgoričkom klubu za crnogorskog bisera.

“Nije stigla zvanična ponuda. Mnogi se raspituju, ali niko do sada nije poslao ponudu. Za sada se sve svodi na priču”, prva je impresija Delibašića.

“Svakako, itekako prija interesovanje za crnogorskog igrača iz crnogorske lige, pogotovo od takvom kluba kakav je Juventus. Treba svima da nam imponuje tako nešto. Međutim, za sada nema konkretnih koraka. Mnogi zovu, od manjih, većih do onih najvećih klubova, ali još uvijek nismo primili oficijalnu ponudu”, otkriva operativac crnogorskog šampiona.

Andrija Delibašić. Foto: FK Budućnost

Adžić će 12. maja napuniti 18 godina. Ugovor sa Budućnošću ima do 1. juna 2025. godine.

“Nema žurbe. Zajedno sa igračem ćemo na kraju donijeti odluku kada bude nešto konkretnije. On je još uvijek maloljetan, ima ugovor još godinu i po, pa ćemo da vidimo kako će se stvari razvijati”, naglašava Delibašić.

Vasiliej Adžić. Foto: FSCG

Ono što je sigurno jeste da crnogorski klupski fudbal kroz cijelu priču dobija veliku reklamu, a time i priznanje da se ipak radi kvalitetno u fudbalskoj Crnoj Gori.

“Sve to donosi dobro našem fudbalu. Svi znamo kakva je situacija posljednjih godina. Međutim, to što se evropski krem okreće našem fudbalu zaista je dokaz da radimo dobar posao u mlađim kategorijama, a to sve itekako znači i za cijelu ligu. Adžić je već gotovo tri godine član prvog tima i veoma je napredovao. Rizikovali smo i pogodili. To je put kojim idemo i nije vezan samo za njega, već i za brojne mlade igrače koje imamo, a koji će dobijati sve veću šansu. Ovo nam je dodatna satisfakcija i istovremeno govori o veličini Budućnosti”, zaključuje Delibašić.