Delibašić za LOB SPORT: Ostajem navijač Mornara

Andrija Delibašić. Foto: FSCG

Nakon godinu dana i pet mjeseci sporazumno su se rastali Andrija Delibašić i Mornar. Tačnije, Delibašić je zajedno sa svojim prvim saradnikom Srđanom Radonjićem podnio ostavku, a Barani je usvojili i već krenuli u potragu za njegovim nasljednikom u finišu sezone.

Mornar je vezao tri uzastopna poraza u prvenstvu i trenutno drži sedmo mjesto, sa svega bodom više od zone baraža u kojoj je Jezero. Prošle sezone klub je sa Delibašićem osvojio peto mjesto i ostvario najveći uspjeh u istoriji te ostao na bod od Evrope.

U razogovoru za Lob Sport, Delibašić sumira utiske svega učinjenog na Madžarici u proteklom periodu.

“Ostavljamo klub tamo gdje smo ga i preuzeli – iznad zone ispadanja. Niz loših rezultata je svakako uticao na odluku, ali mislim da sam u svom prvom samostalnom trenerskom poslu odradio dobar posao. Zahvaljujem se svom pomoćniku Radonjiću, koji je puno toga dobrog napravio. Prošle sezone ostali smo na bod od Evrope, a ekipa sada ipak sama odlučuje o svojoj sudbini. Sve u svemu, zadovoljan sam učinjenim”, ističe legenda crnogorskog fudbala i dodaje.

“Hvala ljudima u klubu na saradnji i strpljenju. Ostajem navijač Mornara i želim mu sve najbolje, odnosno opstanak u Prvoj ligi”.

Delibašić je preuzeo Mornar krajem oktobra 2021. godine i nasljedio Slavoljuba Bubanju. Do sada je nekadašnji napadač Partizana, Majorke, Benfike, Brage, Real Sosijedada, Rajo Valjekana i Sutjeske vodio Barane u 49 utakmica. Ostvario je 16 pobjeda, uz 21 poraz i 12 remija. Ekipa je pod njegovim vođstvom postigla 43, a primila 56 golova.

Zanimljivo, Delibašićev Mornar je čak tri puta u prethodnom periodu pobjeđivao Sutjesku – 1:3 usred njegovog Nikšića prošlog maja, pa barskih 2:1 u avgustu, zaključno sa februarskim preokretom od 0:2 do 3:2, golom Fatosa Bećiraja u 90. minutu.

“Sada su mi najvažniji zdravlje i odmor”, naglašava jedan od najvećih napadača u istoriji crnogorskog fudbala.