Dirljiva priča o Mesiju i kolumbijskim poplavama

Fudbal spaja nespojivo, često i razdvaja, ali samo za 90 minuta, jer je ovo ipak na kraju samo sport. Na kraju dana svi smo ljudi koji žive na istoj zemlji i dišu isti vazduh. A često se dešava da nas, nažalost tužne stvari i događaji podsjete da treba da budemo ljudi. Jedan mali doprinos koji nekome nije značio ništa, stanovnicima Kolumbije je značio mnogo. Ne toliko u finansijskom smislu, već u onom najbitnijem, ljudskom.

Bivši fudbaler Boke Juniors i Almerije, Fabian Vargas bio je akter jedne humane priče u režiji Lea Mesija i fudbalera Barselone.

Trebala je Almerija da odigra svoj meč protiv Barselone, 2010. godine a Vargas je imao molbu za Mesija prije meča.

Prije utakmice, prijatelji su me zamolili da nakon utakmice pokušam da dobijem Mesijev dres kako bi ga stavili na aukciju da bi ostvarili finansijsku dobit za žrtve poplava koje su se desile te godine u mojoj zemlji“.

Pao je interni dogovor, ali kako je Barsa demolirala Almeriju sa osam golova u mreži, Vargas je bio toliko šokiran da je zaboravio na svoj zadatak koji su mu svoji zemljaci zadali. Ipak drugi akter priče nije,.

Izašao sam veoma ljut sa terena da sam zaboravio na dogovor prije meča. Dok sam bio u svlačionici ekonom mi je rekao da neko želi da me vidi. Kada sam izašao ispred čekao me je Leo koji mi je dao torbu i rekao da je ovo najviše što je uspio da sakupi. Zahvalio sam mu se a kada sam otvorio torbu tamo nije bio samo njegov dres, već i Ćavijev, Dani Alvesa, Pikea i Pujola. Proslijedio sam ih svojim prijateljima koji su ih stavili na aukciju koja je prošla i više nego dobro“. Podsećao se tog trenutka Kolumbijac i naglasio koliko je to bio bitan trenutak i za njega i za njegove zemljake.

Nikada neću zaboraviti taj gest. Želim mu da obori sve rekorde, zbog svog ponašanja prema meni ja to uvijek priželjkujem“!

Život zna da piše lijepe priče, a fudbal kao sastavni dio života, najljepše.