PRIJATELJSKI MEČ

Dobar otpor kvalitetnom protivniku

Foto: FK Budućnost

Novi kvalitetan protivnik na pripremama u Antaliji, ali i novi poraz. Budućnost je, u četvrtom kontrolnom meču u Turskoj, poražena od ekipe Mlade Boleslav sa rezultatom 2:0.

Plavi su imali stopostotne šanse na 0:0 i na 2:0, tokom većeg dijela utakmice bili ravnopravan rival, ali je kazna ponovo stigla kombinovani sastav. Oba gola su pala nakon centaršuta sa lijevog boka i oba pogotka su mogla da se izbjegnu.

Tokom prvog dijela igre, Budućnost je za nijansu bila bolja i to se reflektovalo u 40. minutu kada je Ivan Bojović pogodio stativu.

Brzonogi ofanzivac je prebacio loptu sa desne na lijevu nogu, pretrčao rivala i gađao u okvir gola. Odbitak je u pogodak pokušao da pretvori Đorđe Despotović, koji je bio na lopti, ali ga je osujetio protivnički igrač očiglednim faulom u šesnaest metara. Sudija je ostao miran.

Minut kasnije je uslijedila kazna centaršut sa lijevog krila, Česi su glavom pretvorili u gol. Uvodni dio drugog poluvremena je pripao rivalu – pored gola koji je takođe došao nakon centaršuta sa desnog krila i kroz šumu plavo – bijelih nogu, Mlada Boleslav je imala još dvije ozbiljne prilike, koje je primirio mladi Filip Domazetović.

Međutim, finiš utakmice je pripao podgoričkom timu nakon što se sastav osvježio i nakon što je praktično svako zaigrao na svojoj poziciji, pošto je par igrača iz startnih 11 igralo na neprirodnim pozicijama – nakon par udaraca, u 78. minutu je viđena lijepa akcija iz koje su pokušali tri puta da ugroze gol rivala.

Normalno, brine nas što nismo postigli gol. Do sada se nisam ni u prvenstvu, ni na pripremama žalio na sudije, ali evidentno da je jedan od dva sporna slučaja bio penal. Možda nismo imali ni sreće kada je Bojović pogodio stativu, ali jednostavno igramo protiv mnogo čvrstih, agresivnih i fizički dominantnih ekipa i možda je nama problem ta fizika. Tehnički i taktički smo rame uz rame sa njima, u nekim segmentima i bolji, ali to nam je neki putokaz da moramo ubuduće da mnogo više radimo na tome kako bismo mogli da pariramo takvim ekipama”, rekao je Mladen Milinković nakon duela sa timom koji se u domaćem češkom prvenstvu bori za Evropu.