IVAN BRNOVIĆ

“Dobili smo adekvatnog protivnika, uz Bjeloruse su bili najpoželjniji”

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti saznali su rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. U pitanju je ekipa sa Kosova – Mališeva.

>>> Budućnost ide u komšiluk, Mornaru težak žrijeb

Trener plavo-bijelih, Ivan Brnović, ističe da rival nije naivan, ali i da je adekvatan.

„Dobili smo adekvatnog protivnika, već imamo određene informacije o njime, znamo da rival nije naivan, da je sakupio 57 bodova osvojivši četvrto mjesto u domaćem takmičenju, da ima krilnog igrača koji je postigao 20 golova, da ekipa generalno posjeduje brzinu…“, započeo je Brnović.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Nadali su se da će izbjeći gruzijski Torpedo, a upravo Mališeva i bjeloruski Isloš bili su u redu najpoželjnijih rivala.

„Bitno nam je bilo da izbjegnemo Torpedo iz Gruzije koji je bio ubjedljivo najjači u toj našoj nepovlašćenoj podgrupi, a od pet ekipa koje su mogle da nam dođu, realno Mališeva i Bjelorusi su bili najpoželjniji. Dobili smo predstavnika Kosova, detaljno ćemo ih skenirati i shvatićemo ih kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika“.

Upozorava da će protivnik svakako imati najveću njihovu pažnju.

„Generalno, svi klubovi na svijetu pokušavaju da budu bolji iz godine u godinu, a sve ekipe u Evropi pokušavaju da naprave iskorak zbog kluba, države, svega ostalog… Zato će protivnik imati našu najveću pažnju“, zaključio je Brnović.