PREDRAG MIJATOVIĆ

“Dortmund će se nadati da Real nema dan, ali i ako bude tako, dovoljno im je pet minuta”

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ako neko zna kako je osvojiti pehar Lige šampiona sa Real Madridom onda je to definitivno Predrag Mijatović. Nekadašnji fudbaler rođen u Podgorici sa Kraljevićima podigao je ušatog 1998. godine.

>>> Za slavu

Neizostavan je sagovornik uvijek kada Madriđani igraju finale, a posljednjih nekoliko godina to je veoma često slučaj.

U razgovoru za Kadena SER prednost Reala u odnosu na Borusiju večeras vidi u samopouzdanju. Smatra da se u taboru Milionera nadaju lošem danu Reala, koji im svakako neće biti garancija titule.

“Veliki uticaj ima kada izađete na teren i vidite bijeli dres Reala, koji je u ovom vijeku pobijedio u osam finala. Potom vidite igrače koji su puni samopouzdanja. Igrači Dortmunda će se nadati da Madriđani nemaju dan, ali čak i ako bude tako, pet minuta je dovoljno Realu i protivnik to zna”, započeo je Mijatović.

On je 1999. godine napustio Real i preselio se u Fiorentinu. Iz današnje perspektive priznaje da je to bila greška. Smatra da igrači u Realu ne znaju šta imaju, a kada odu iz Madrida to shvate poslije dvije nedjelje.

“Pogriješio sam kada sam napustio Madrid… Igrači ne znaju šta imaju u Realu i počinju da shvataju tek kada odu. Kad god me pitaju, kažem da je vrlo komplikovano doći u Madrid, ali je vrlo lako otići. Igrači to shvataju. Napuste klub ljuti, žele veću platu ili šta god da je razlog, ali dvije nedjelje kasnije shvate”.

Naglašava da govori iz ličnog iskustva.

“Ovo o čemu pričam mi se desilo. Otišao sam u Firencu, u prelijep grad, ali sam poslije dvije nedjelje shvatio razliku… Teren, svlačionica, Suidad Deportiva, teren… Sve…”, naglasio je Mijatović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare