PJANIĆ SE OPROSTIO OD REPREZENTACIJE

“Došao je trenutak da kažem da je završeno”

Pjanić na utakmici Lige nacija protiv Crne Gore. (Photo: Armin Durgut/PIXSELL)

Miralem Pjanić, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Bosne i Hercegovine, objavio je danas na svom Instagramu da će poslije 16 godina okončati svoju reprezentativnu karijeru.

Pjanić je rođen u Tuzli 1990. godine, ali je u mlađim kategorijama igrao za reprezentaciju Luksemburga. Ipak, u seniorskom fudbalu odlučio se za rodnu Bosnu i Hercegovinu. Svakako najveći uspjeh koji je ostvario u dresu Zmajeva je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Za BiH odigrao je 115 utakmica i postigao 17 golova.

Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta“, započeo je igrač Al Šardža.

Zahvalio se svima sa kojima je sarađivao – selektorima, medicinskom osoblju, ekonomima, navijačima, porodici…

Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala bh fanatikosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici – bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac , uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove“.

Za kraj, poželio je sreću reprezentaciji i novom selektoru, Sergeju Barbarezu.

Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja“, zaključio je Pjanić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare