CRNA GORA I BELGIJA 12 GODINA KASNIJE

Drinčićev doktorski potpis i Mirkova hirurška preciznost

Baša i Drinčić protiv Azara prije 12 godina u Briselu, Foto: rbfa.be
Baša i Drinčić protiv Azara prije 12 godina u Briselu, Foto: rbfa.be

Emotivno potrošena nakon napetog i istorijskog baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, u kojem nije uspjela da preskoči daleko iskusniji selekciju Češke, reprezentacija Crne Gore je sa tadašnjim selektorom Brankom Brnovićem uplovila u nove izazove – kvalifikacioni ciklus za Mundijal u Brazilu 2014. godine.

Jedna od prvih provjera pred start kvalifikacija bila je upravo Belgija, ekipa koja je okrenula list sa novim selektorom Markom Vilmotsom, na istom mjestu gdje i sada stadionu „Kralja Boduena“, prije 12 godina i 11 dana. Prijateljski susret u Briselu završen je bez pobjednika – 2:2.

Poveli su „Hrabri sokoli“ nakon 300 sekundi igre fantastičnom kombinacijom Nikole Drinčića i Mirka Vučinića. Vezista našeg tima je sportskim lukastvom, brzo izveo prekid, lopta je prebacila uspavanu odbranu Belgije, kapiten se našao u situaciji „jedan na jedan“, a svi znamo da je za Nikšićanina to poslastica – mladi Tibo Kurtoa (kojeg nema među putnicima za EURO) nemoćan.

Odgovor Belgije bio je ekpresan – već u 25. minutu izjednačio je Kevin Miralas, a potom Eden Azar sa bijele tačke okrenuo rezultat u korist, popularnih, „Crvenih đavola“.

U posljednjoj četvrtini meča Crna Gora dolazi do još jednog efektnog pogotka, a nakon asistencije, Drinčić je svoje ime potpisao i listi strijelaca, te tako krunisao savršenu partiju u dresu nacionalnog tima.

Interesantno da u sadašnjem rosteru crnogorske reprezentacije nema niti jednog aktera iz Brisela 2012. godine. Ima, ali u stručnom štabu – Mirko Vučinić.

Sa druge strane, kod Belgijanaca je i dalje tu nesalomivi, 37-godišnji Jan Fertognen koji na svojim leđima ima 154 utakmice u opremi sa državnim grbom.

Za Crnu Goru su prije 12 godina utakmicu počeli: Mladen Božović, Savo Pavićević, Stefan Savić, Marko Baša, Milan Jovanović, Elsad Zverotić, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov, Simon Vukčević, Fatos Bećiraj i Mirko Vučinić.

Priliku u nastavku dobili su: Mladen Kašćelan, Miodrag Džudović, Andrija Delibašić, Nemanja Nikolić, Marko Ćetković i Saša Balić.

Iako rezultat nije u prvom planu, stvorila bi se savršena slika ukoliko Crna Gora i sada napusti Brisel neporažena…

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare