DRUGA LIGA: Kiks vodećih, Zeta u živom blatu, nekadašnji reprezentativac nosi Otrant!

Otrant je proslavio veliku pobjedu u Kotoru, FOTO: Otrant/Facebook
Otrant je proslavio veliku pobjedu u Kotoru, FOTO: Otrant/Facebook

Na programu je bilo 30. kola drugoligaškog fudbalskog karavana Crne Gore – odigrana su sva četiri duela, a zbog neparnog boja timova (odstupanja OFK Nikšića iz lige), slobodna je bila ekipa Grblja.

Vodeće Berane je na “DG Areni” pretpjelo poraz od Podgorice – domaćine je do pobjede vodio dvostruki strijelac iz Japana Takeru Komija.

Poraz Berana nije uspjelela da iskoristi Mladost iz Donje Gorice koja je u gostima poražena od Koma – tim sa Zlatice slavio je preokretom 2:1! Gosti su poveli auto-golom Slobodana Perišića, da bi u drugom poluvremenu ugrabili velika tri boda preko Bojana Pavićevića i Vuka Dapčevića.

Punih kofera iz Kotora vratili su se fudbaleri Otranta savladavši pod Vrmcem ekipu Bokelja – 1:3. Domaćin je poveo u 11. minutu preko nekadašnjeg napadača Sutjeske Igora Počeka i taj rezultat bio je na snazi sve do 73. minuta kada je izjednačio nekadašnji reprezentativac Crne Gore Miloš Krkotić. Samo šest minuta kasnije rezultat je u korist Ulcinjana okrenuo Kristijan Škrelja sa kreča, a tačku na meč stavio je Dejan Pepić.

U katastrofalnoj situaciji je Zeta. Težak poraz “vukova” na Trešnjici 0:3 od direktnog konkurenta u borbi za opstanak – Igala.Dva gola za goste postigao je Andrija Vujičić, a jedan Aleksa Maraš.

Berane je i dalje prvo na tabeli ima 46 bodova, Mladost DG ostala je na 43, a Podgorica sada ima 39 koliko i Kom. Bokelj je sakupio 36 poena, Igalo 33, Otrant 32, Grbalj ima 30, a Zeta 29.