UEFA RAZVOJNI TURNIR

Drugo mjesto za Crnu Goru

Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Izraela u posljednjem kolu UEFA Razvojnog turnira.

Na glavnom terenu Trening kampa FSCG viđen je izjednačen i tvrd meč, koji je riješen poslije jedanaesteraca, 6:5 za Izrael. U regularnom toku utakmice nije bilo pogodaka.

Crna Gora je turnir završila na drugom mjestu, sa pobjedom i dva poraza nakon jedanaesteraca.

Zbog propozicija, utakmicu smo počeli sa igračima koji su imali manju minutažu. Do poluvremena smo držali egal, bilo je situacija u kojima smo bili dobri, ali i nekih u kojima smo griješili. Međutim, u drugom poluvremenu smo pojačali ritam i imali nekoliko šansi da meč riješimo u regularnom toku. Kao i protiv Slovačke, poraženi smo nakon penala, što možda znači da smo psihološki nezreli za takav pritisak. Ipak, raduje me činjenica da u tri utakmice na turniru nijesmo primili gol iz igre. Mislim da ekipa napreduje prema onome što smo planirali“, kazao je selektor Radovan Kavaja.

Odlične prilike za Crnu Goru propustio je Matija Jovanović, u 57. i 77. minutu, dok se na drugoj strani golman Edin Lekić istakao intervencijama u nekoliko situacija.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Sokoli su u tri navrata imali meč loptu, ali te prilike nijesu iskoristili, što je Izrael znao da kazni.