IGOR VUJAČIĆ

“Drugo poluvrijeme iz Belgije je model koji treba da forsiramo”

Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nakon poraza od Belgije u srijedu (2:0) priprema se za još jedan prijateljski susret u ovom ciklusu. U Podgoricu u nedjelju od 20.45 časova stiže učesnik predstojećeg Evropskog prvenstva, selekcija Gruzije.

Igor Vujačić ističe da je Gruzija u posljednje vrijeme prikazala ozbiljan fudbal, a u glavni grad Crne Gore stižu motivisani s obzirom da im je ovo posljednja provjera pred EURO. Stameni štoper smatra da je drugo poluvrijeme iz Belgije model igre koji treba forsirati.

Dolazi Gruzija koja je pokazala ozbiljan fudbal. Ovo im je posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo tako da sigurno dolaze motivisani. Na nama je da se nametnemo i prikažemo što bolju igru. Možda je onaj model iz drugog poluvremena stil igre koji treba da forisiramo“, započeo je Vujačić.

Foto: FSCG

Svakako, cilj je pobjeda bez obzira na izostanke nekih bitnih igrača.

Cilj je završiti prijateljske utakmice sa pobjedom. Ali, protivnik se pita. Imaju dobre individualce, igraju specifičan fudbal. Na nama je da pružimo što bolji otpor iako znamo da nema naših najboljih igrača. Daćemo svoj maksimum to je sigurno“, dodaje on.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Belgije gdje smatra da je tim ušao bojažljivo kao i na saradnju sa Slobodanom Rubežićem.

Možda smo malo bojažljivo ušli u meč. Ulazili smo u neku sigurnost kako je vrijeme odmicalo i kontinuitet dobrih intervencija. Što se tiče Rubežića on je iskoristio priliku i pokazao se u dobrom svijetlu“, smatra Igor.

Ovo jesu prijateljske utakmice, ali se Hrabri sokoli kao i uvijek pripremaju da napadnu pobjedu jer kada se igra u dresu sa nacionalnim grbom prijateljskih mečeva nema.

Novi je selektor, ipak su prijateljske utakmice, ali uvijek se ponavljamo da kad igramo za reprezentaciju nema prijateljskih. Uvijek se spremamo da pružimo maksimum, pa ako dođe rezultat dobro je, ako ne – to je što je“.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Vujačić iza sebe ima odličnu sezonu u Rubinu. Ističe da se brzo adaptirao i da je zadovoljan.

Jesam, adaptirao sam se brzo. Tu je bilo i puno igrača sa Balkana. Rusi su me prihvatili odlično, a na meni je bilo samo da radim. Mislim da sam opravdao povjerenje trenera i uprave kluba“, kazao je nekadašnji igrač Partizana između ostalih.

>>> Igor Vujačić za Lob Sport

Spreman je za duele protiv zvijezde Gruzije, Kviče Kvarachelije, iako on igra na suprotnoj strani u odnosu na njega.

Ako budem igrao, igraću lijevo, a on je desno. Ali, Bože moj, moj je posao odbrana, pa ćemo vidjeti“, kroz osmijeh kaže defanzivac Crne Gore.

U septembru Crnu Goru čeka Liga nacija. Rivali (Turska, Vels i Island) još uvijek nisu analizirani, ali Vujačić ističe da nema potrebe previše trošiti riječi na njih.

Nismo analizirali njih još uvijek, to ćemo u septembru kada dođe vrijeme za to. Ipak, ne treba trošiti riječi na njih puno. Igrači igraju u velikim klubovima, imaju izuzetan individualni kvalitet. Na nama je da dođemo spremni i da se za te utakmice na najbolji mogući način“, zaključio je fudbaler Rubina.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare