Džudović: Želimo da se mi pitamo, to je naš put

Foto: FSCG

Odradili su fudbaleri Budućnosti domaći zadatak protiv Arsenala, slavili su 1:0, ostali na +3 u odnosu na Sutjesku i za korak su bliži novoj tituli šampiona Crne Gore.

Četa Miodraga Džudovića je protiv finaliste Kupa odigrala perfektno prvo poluvrijeme. Lepršava igra, dobar protok lopte, bezbroj šansi, tri prečke i jedan gol nakon lijepe akcije. Trener “plavih” bio je zadovoljan nakon meča.

Bilo 1:0, 2:0 ili 2:3 – rezultat je najbitniji. Zadovoljan sam prvim poluvremenom – i kako je ekipa izgledala, i kakvu je imala ideju, i kako je igrala. Imali smo veliki broj šansi, a žao mi je zbog publike što nismo postigli više golova” rekao je Džudović.

Drugo poluvrijeme je bilo uspavanka, ali to je najmanje bitno. Za Džudovu ekipu najbitniji su bodovi.

Sama važnost rezultata, borba za titulu… Možda je to spriječilo moju ekipu u drugom poluvremenu. Kako je utakmica odmicala više smo bili oprezni, prestali smo da igramo fudbal, ali i to je dio fudbala jer ne možemo sve da iskontrolišemo. Želimo da se mi pitamo u svakom trenutku do kraja sezone. To je naš put, sada se širi i idemo polako onako kako smo planirali“.

Do kraja crnogorskog šampionata ostale su tri utakmice, a Budućnost čekaju dueli protiv Jedinstva, Jezera i Mornara. Prvi naredni se igra u Bijelom Polju protiv zahuktalog Jedinstva.

Džudović je ponikao u Jezeru, igrao je svojevremeno i za Bjelopoljce. Međutim…

Za Jezero sam posebno emotivno vezan, ali to je sport, tu nema sugrađana i prijatelja, sve se rješava na terenu. Nadam se uspjehu svoje ekipe u sljedećim utakmicama“, jasno je poručio Miodrag Džudović.