SENZACIONALNE VIJESTI SA POLJUDA

Eksplozija u Splitu – Gatuzo novi trener Hajduka!

Gatuzo promovisan, Foto: NK Hajduk Split
Gatuzo promovisan, Foto: NK Hajduk Split

Novi trener Hajduka je Đenaro Gatuzo!

Klub sa Poljuda je objavio da je legenedarni italijanski vezista potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Gatuzo sljedeće sedmice stiže u Split kada će biti i službeno predstavljen na kultnom stadionu Hajduka.

“Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobjedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svjetskog fudbala”, oduševljeno pišu na zvaničnom sajtu popularnih Majstora sa mora.

Gatuzo je nakon igračke karijere, odnosno 13 brilijantnih godina provedenih u Milanu, jednu sezonu odigrao za švajcarski Sion gdje je završio igračku, a počeo trenersku priču. Bio je potom na klupi Palerma, grčkog OFI-ja, Pize, Milana, Napolija, Fiorentine, Valensija i Marseja, a klub iz Provanse napustio je krajem februara ove godine.

Najbolje se snašao u Napoliju sa kojim je 2020. godine osvojio Kup. Solidne rezultate imao je i u Milanu, na 83 utakmice ostvario je 40 pobjeda, ali je u Valensiji i Marseju podbacio.

Pretpostavlja se da je glavna figura u angažovanju Đenara Gatuza sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić koji je sarađivao sa Italijanom na Čizmi.

Hajduk je u prošloj sezoni dugo bio lider hrvatskog prvenstva, a u finišu trke popustio i završio na trećem mjestu, pa će u Evropi učestvovati od 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Gatuzo je treći Italijan koji će trenirati “Bijele”, prije njega u Splitu su radili Edoardo Reja i Paolo Tramecani.