Englezi o našem kapitenu: Upoređivali su ga sa Krojfom, a sada je bez kluba

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Čekamo dan, odnosno svaki sat kada će Stevan Jovetić pronaći novi klub. Suvišno je govoriti koliko je bitno da kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije pronađe sredinu u kojoj će igrati, ući u pravi takmičarski ritam pred ključne mečeve našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je Herta ispala iz Bundeslige, 33-godišnji ofanzivac napustio je Berlin i u potrazi je za novim klubom. U međuvremenu, Jovetića su se sjetili Englezi, konkretno je riječ o tamošnjem tabloidu, Daily Star-u koji u naslovu ističe: “Zaboravljena zvijezda Mančester sitija, upoređivana sa Johanom Krojfom, trenutno ne može da pronađe klub”.

U tekstu se naglašava je Jovetić 2013. godine stigao u Mančester siti kao jedan od najtalentovanijih fudbalera italijanske Serije A – iz Fiorentine je prešao na Ostrvo u transferu vrijednom 22 miliona funti.

“Ne vidim limite njegovog potencijala. On je neustrašiv. Da li je on novi Dejan Savićević? Ne, on može biti još bolji. Podsjeća me na Johana Krojfa”, iskopali su Englezi izjavu prvog čovjeka našeg Saveza nakon što je tada popularni Jo-Jo stigao u plavi dio Mančestera.

<<< Gdje će kapiten?

Kao što je poznato, Jovetić je sa Mančester sitijem osvojio Premijer ligu i Liga Kup, ali nije se mnogo naigrao – povrede su bile jače od našeg nadarenog napadača. Za dvije sezone odigrao je 30 prvenstvenih utakmica i potpisao osam golova.

Daily Star u nastavku piše da je Jovetić karijeru gradio kroz Inter, Monako, Sevilju i Hertu i za kraj, potpisnica redova, izvjesna Kasra Moradi, zaključuje:

“Jovetić, sada već veteran, pošteno je reći, nije baš dostigao visine Krojfa, trostrukog osvajača Lige šampiona”.

A, ko je samo jednom gledao Jovetića, te uvjerio se u njegov kvalitet i klasu, svjestan je da je Podgoričanin mogao da bude jedan od vodećih igrača Evrope, samo da nije bilo tih maleroznih i mnogobrojnih povreda…