Epilog tuče: Mane lakši za pola miliona, Sane molio čelnike da ne budu strožiji

Žestoki potres se nije mogao sakriti. Sadio Mane i Liroj Sane potukli su se u svlačionici nakon poraza Bajerna od Mančester sitija, a sada smo dobili epilog tog sukoba.

Njemački gigant je juče potvrdio da je Senegalac suspendovan i da neće biti u konkurenciji za sjutrašnji meč protiv Hofenhajma, a Bild je otkrio sve detalje.

Kako piše uticajni list, Mane je kažnjen sa čak 500.000 eura, što je najskuplja kazna takve vrste u istoriji kluba. Ako znamo da je Maneova godišnja plata oko 11.000.000 eura, dolazimo do toga da je izgubio polovinu mjesečne plate.

Što je još zanimljivije, kazna bi bila i veća, da Sane nije tražio od čelnika kluba da budu blagi prema saigraču. I na taj način prihvatio dio krivice za sve što se dešavalo u svlačionici na Etihadu.

Pisali su i ostali mediji o ovom skandalu, a išlo se do toga da Mane nema budućnost u klubu i da Bajern želi da ga se riješi na ljeto, iako je potpisao ugovor do 2025. godine.

Kako se može pročitati, Oliver Kan je bio za najstrožije mjere, ali je nakon razgovora sa Saneom ipak odlučeno da se sve završi suspenzijom i novčanom kaznom.

Umjesto da se situacija smiri, ova tuča je produbila haos koji je zavladao u bavarskom velikanu. Vidjećemo kako će sve to uticati na sami finiš sezone. I da li će Tomas Tuhel uspjeti da razdrma ekipu.