FIFA predstavila logo za Mundijal 2026. godine

Đani Infantino (foto: Cyril Ndegeya/Xinhua/PIXSELL)

Svjetska fudbalska federacija organizovala je u Holivudu blistavu proslavu brendiranja za turnir Mundijala 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi.

Logo koji je otkrila FIFA je jednostavan. I svaki od 16 gradova domaćina imaće svoj brend sa jedinstvenim bojama i stilom.

Desetine fudbalskih velikana, uključujući brazilskog Ronalda, okupilo se na otkrivanju.

To je ostvarenje sna. U Brazilu još od malih nogu sanjate o Svjetskom kupu. To je prelijepo“, rekao je Ronaldo.

Predsjednik FIFA Đani Infantino nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da će se šampionat održati na ovom kontinentu, a ujedno je objasnio i kakav je osećaj kada osvojite titulu prvaka sveta:

Nevjerovatna je emocija. Fudbal je ponos, kao što ste upravo čuli, kada predajete taj trofej pobjedniku Svjetskog prvenstva. To su emocije. Možete vidjeti oči igrača koji su ga osvojili. Vide se oči fenomenalnog heroja, koga drži i sada. To daje toliko radosti, toliko sreće ekipi, ali cijeloj zemlji koja je pobijedila. To je nevjerovatno. Jedinstven, definitivno jedinstven osjećaj“, kaže Infantino, prenosi “Sport klub”.

Svjetsko prvenstvo, 23. po redu, održaće se u 16 gradova širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika, a na takmičenju će po prvi put nastupati 48 reprezentacija. SportLob123!!!