VIDAL SE VRATIO U ČILE

FOTO Kralj Artur

Povratak kući, Arturo Vidal, FOTO: Colo Colo/X
Povratak kući, Arturo Vidal, FOTO: Colo Colo/X

Zvali su ga Argentinci, konkretno Boka Juniors, raspitivala se i kolumbijska Amerika de Kali, ali Arturo Vidal je izabrao srcem – vratio se kući!

Prekaljeni centralni vezistao ponovo je u bojama kluba iz kojeg je započeo svoju fudbalsku avanturu i izuzetno uspješnu karijeru koja je deceniju i po trajala evropskim kontinentom – igraće za Kolo Kolo.

Fudbaler koji je prije 36 godina rođen u čileanskom San Hoakinu prvi povratku kući doživio je spektakl. Kraljevsko odijelo, jahanje konja, mač u ruci, kruna na glavi, vožnja helikopterom – sve je to bio program prestavljanja Vidala. Kao na snimanju nekog filma istorijskih činjenica….

Desetine hiljada navijača svjedočilo je dočeku za pamćenje na Monumentalu. Kralj Artur, kako ga zovu u Čileu, na stadion je stigao helikopterom, a onda izašao na teren u kraljevskoj odori, popeo se na konja i pozdravio navijače. Jer, kralj je kralj…

“Hvala vam svim srcem na tolikoj ljubavi. Nadam se da ću uspjeti da uzvratim na svakoj utakmici. Nadam se da možemo da osvojimo Kopa Libertadores, zašto da ne”, rekao je Čileanac.

Sigurno je fudbaler koji je 142 puta igrao u dresu reprezentacije Čilea imao finansijski unosnije ponude, ali sada je potpuno jasno zašto je izabrao svoj dom, svoj Kolo Kolo.

Igrao je dvije godine za Kolo Kolo, klub koji je osvojio Kopa Libertadores 1991. godine, pa je u finalu svjetskog klupskog prvenstva izgubio od Crvene zvezde 3:0.

Već 2007. godine Arturo Vidal se otisnuo ka Evropi – igrao je za Bajer Leverkuzen, eksplodirao u dresu Juventusa, nastupao i za Bajern Minhen i Barselonu, kratko igrao za Inter, Flamengo i Atletiko Paranense.

Pet puta je osvajao italijansku Seriju A (u četiri navrata sa Juventusom, jednom sa Interom), tri puta Bundesligu, jednom špansku Primeru, sa Flamengom je osvojio Kopa Libertadores, a u dresu Čilea dva puta Kopa Ameriku.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare