MIODRAG RADULOVIĆ

“Fudbal nagrađuje ozbiljan rad i dobro ponašanje”

Radulović na treningu libanske reprezentacije u Dohi, FOTO: LFA
Radulović na treningu libanske reprezentacije u Dohi, FOTO: LFA

U 3. kolu grupne faze Azijskog kupa fudbaleri Libana igraju istorijski utakmicu protiv Tadžikistana (16.00h). U slučaju pobjede, ekipa koju predvodi nekadašnji selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, prvi put u svojoj istoriji plasirala bi se u nokaut fazu pomenutog kontinentalnog takmičenja.

“Fudbal nagrađuje ozbiljan rad i dobro ponašanje. To su moji igrači uradili. Samo smo mjesec dana zajedno, ali imamo šansu da ostvarimo veoma dobre stvari. Mislim da smo spremni da to uradimo. Sjutra je velika utakmica – odlučujuća. Biće mnogo naših navijača, njihova podrška nam mnogo znači. Vjerujem da ćemo svi zajedno nakon utakmice biti srećni”, rekao je Radulović pred susret Libana i Tadžikistana u Dohi.

Uz aktuelnog šampiona i domaćina turnira, selekciju Katara, glavni konkurent iz grupe A za prolaz u osminu finala je reprezentacija Kine, ali upravo su Libanci i Tadžikistanci uspjeli da zaustave Kineze u mečevima koji su završeni bez golova – 0:0.

“Tadžikistan je vrlo dobar tim. Njihove utakmice protiv Kine i Katara to su i potvrdile. Organizovana su i agresivna ekipa. Međutim, vjerujem u moje igrače, sistem funkcioniše, duel sa Kinom podigao nam je samopouzdanje i raspoloženje. Spremni smo za još jednu dobru utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu”, istakao je Radulović.

Tim 56-godišnjeg stručnjaka iz Podgorice još nije postigao gol na Azijskom kupu. Radulovića to ne brine i vjeruje da će Liban sjutra imati razloga za slavlje.

“Interesantna je situacija u našoj grupi – tri tima nijesu postigla gol. Ali, kreiramo šanse, protiv Katara smo ih imali četiri-pet, pogodili smo protiv Kine dvije prečke…Nedostaje malo sreće, ali zadovoljan sam kako funkcionišemo u svim linijama tima. Vjerujem da će defanzivci biti na nivou meča sa Kinom, a da će napadači biti više efikasni. Iz utakmice u utakmicu ‘rastemo’. Važno mi je da stvaramo šanse, a gol će doći – nadamo se sjutra.”

Liban i Tadžikistan će sjutra igrati svoj prvi međusobni susret.

Standings provided by Sofascore