Fudbaleri ipak ne mogu da odole saudijskom novcu

Photo: Balkis Press/ABACA/Pixsell

Činilo se da će i pored nevjerovatnih finansijskih ponuda fudbaleri uspjeti da odole zovu Saudijske Arabije, jer budimo realni – daleko je to od top nivoa fudbala, ali odlazak Kristijana Ronalda u Al-Nasr pokrenuo je lavinu.

Ovoga ljeta Karim Benzema bio je prvi koji je potvrdio transfer u Al-Itihad. Od tog momenta veliki broj igrača povezan je sa klubovima iz Saudijske Arabije, a neki će izvjesno i potpisati ugovore.

Prvi u redu je N’golo Kante. Francuz je postao novi igrač Al-Itihada gdje će ga raširenih ruku sačekati Benzema.

>>> Ni dobrica Kante nije odolio arapskim milionima

Ne sjede skrštenih ruku ni ostali saudijski klubovi. Poznati i veoma pouzdani sportski novinar, Fabricio Romano, ovih dana prenosi mnoga povezivanja igrača sa klubovima iz ove države, a čini se da će se većina toga i realizovati.

Hakim Zijeh je na pragu Al-Nasra, Kalidu Kulibali je blizu Al-Hilala dok će Eduard Mendi po svemu sudeći postati novi čuvar mreže Al-Ahlija.

Sve je izazovniji zov novca koji dolazi iz Saudijske Arabija, a samo rijetki odbijaju te unosne ponude. Za sada jedini koju su odbili da odu u Aziju su Lionel Mesi i Luka Modrić.

Vidjećemo ko će biti sljedeći fudbaler koji će odlučiti da napusti Evropu i otisne se putevima novca – u ligu Saudijske Arabije koja sada postaje sve ozbiljnija, iako je istina i da nijedan od navedenih fudbalera ne dolazi u najboljim fudbalskim godinama i u najboljoj formi.