Gdje je nestao Bajernov karakter?

Da li je trebao da smijeni Nagelsmana?, FOTO: Twitter
Da li je trebao da smijeni Nagelsmana?, FOTO: Twitter

Dok je Julijan Nagelsman bio trener Bajern Minhena velikan iz Bavarske bio je u Ligi šampiona, eliminisao je mladi trener sa svojim fudbalerima PSŽ iz Lige šampiona, aktuelan u domaćem Kupu, ali je ispustio prvo mjesto zbog čega su Oliver Kan i Hasan Salilhamidžić odlučili da smijene mladog stratega.

Angažovali su Tomasa Tuhela i šta je Bajern dobio? Ispao je iz Kupa, eliminisan je iz Lige šampiona, a kolo prije kraja je na drugom mjestu, odnosno sve u svojim rukama kada je Bundesliga u pitanju drži Borusija iz Dortmunda.

Bajern je u proteklom kolu izgubio u Minhenu čak 1:3 od RB Lajpciga, pa će u posljednjem kolu gostovati Kelnu i nadati se kiksu “milionera” u duelu sa Majncom u Dortmundu.

“Nismo se ponašali pametno. Nakon 1:0 sve je postalo manje intenzivno. Onda smo primili pogodak za 1:1. Vodimo 1:0, imamo korner, a onda nas izbace iz igre u situaciji četiri na jedan. Rijetko sam tako nešto vidio”, poručio je legendarni Kan, koji pokriva poziciju predsjednika uprave.

Na rezultat Bajerna nadovezao se i legendarni reprezentativac Njemačke Lotar Mateus.

“Jesu li to zaista igrači Bajerna, igrači s duhom ‘Mia san Mia‘? U drugom poluvremenu protiv Lajpciga nisam više vidio taj duh. Ta jedinstvena povezanost, ta identifikacija s klubom više ne postoji”, rekao je Mateus.

Bajern je pod Tuhelom ostvario pet trijumfa na 11 utakmica.

“Još nije gotovo! Gotovo je tek kad sudija svira kraj u Kelnu. Vjera je uvijek tu, jer sam već doživio previše prvenstava koja smo osvojili posljednjeg dana. Nećemo ništa pokloniti”, optimističan je Kan.