SLUČAJ "TADIĆ-STOJKOVIĆ"

Genije o kapitenu Srbije: “Vratio bih ga kući”

Savićević, Foto: FSCG
Savićević, Foto: FSCG

U Srbiji se još nijesu smirile strasti nakon što su “Orlovi” učešće na Evropskom prvenstvu završili u grupnoj fazi takmičenja.

I dalje je tema Dušan Tadić, odnosno izjava kapitena Srbije nakon meča sa Engleskom. Podsjetimo, selektor Dragan Stojković Piksi ostavio je lidera tima na klupi za rezervne igrače što fudbaler nije želio da sakrije poslije poraza od Gordog albiona.

Svoj komentar na tu temu iznio je i prvi čovjek Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević gostujući u podkastu “Sportlajt”. Popularni Genije ističe da je još ranije savjetovao svog prijatelja, Piksija da Tadić više nije na top nivou.

“Govorio sam mu posle naše utakmice u Podgorici da treba da razmišlja da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje, jer je on u toj utakmici bio najslabiji na terenu od 20 i kusur igrača. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali taj jedan peh – da li je bio ili nije bio faul – Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu”, ističe Savićević.

Proslavljeni crnogorski as ističe da Tadić, kao fudbaler koji ulazi u smiraj karijere, nije trebalo da se ljuti na selektora Stojkovića.

“Gledajući ovo Evropsko prvenstvo, ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi da počne drugu tuakmicu, da mu treba svjež… Da on u 36. godini da izjavu u kojoj kaže da je najspremniji, malo… Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikada to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, ali sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije”.

A, šta bi uradio Savićević da je bio na mjestu Stojkovića?

“Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka da on to izjavi posle utakmice, ja bih ga vratio kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor”, jasan je Savićević.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare