KOPA AMERIKA / ČETVRTFINALE

Gol sa 40 metara nije uplašio Kanađane

Photo: IMAGO/ALEJANDRO PAGNI/IMAGOSPORT/Pixsell

Možda fudbalski nije kvalitetom na nivou Evropskog prvenstva, ali ni Kopa Amerika nije ništa manje zanimljiva. U noći za nama snage su odmjerili debitant Kanada i jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva, Venecuela.

Poslije 90 minuta igre bilo je 1:1, da bi Kanađani preko penala izborili polufinale na svom debitantskom nastupu na Kopa Americi. Tamo ih čeka branilac titule Južne Amerike i šampion svijeta, Argentina.

Venecuela je poslije perfektne grupne faze, tri pobjede nad Ekvadorom (2:1), Meksikom (1:0) i Jamajkom (3:0) bila blagi favorit protiv Alfonsa Dejvisa i drugova.

Tim Džesija Marša već u 13. minutu je poveo golom Džejkoba Šafelburga. Džonatan David se izborio za loptu, ubacio je na pet metara gdje je spremno čekao ofanzivac Nešvila.

Htjeli su Kanađani još golova, da zapečate pobjedu i to im se obilo o glavu. U 65. minutu vidjeli smo najljepši gol ovogodišnje Kopa Amerike, a strijelac je bio Salomon Rondon. Vidio je napadač Pačuke da je golman Kanade Maksim Krepo izašao visoko, brzo šutirao sa 40 metara i lobovao čuvara mreže rivala.

Regularnih 90 minuta zaključilo se rezultatom 1:1 i odmah se pristupilo penalima s obzirom da na Kopa Americi produžetaka nema.

Penal serija je bila nevjerovatno uzbudljiva. Za Kanađane su pogađali: Džonatan David, Mojze Bombito, Alfonso Dejvis i Ismael Kone. Međutim, Liam Milar i Stefen Eustakio nisu bili precizni.

Sa druge strane svaki drugi Venecuelanac je promašio svoj penal i to ih je poslalo kući. Salomon Rondon je golom otvorio seriju, a prvi promašaj im je potpisao Janhel Erera. Potom je iskusni Tomas Rinkon bio precizan, ali četvrta serija i novi promašaj Venecuele – ovaj put Džeferson Savarino. Poslije njega Žonder Kadiz je pogodio, ali je pritisak “pojeo” Vilkera Anhela koji je promašio i svoj tim poslao kući već na prvoj nokaut stepenici.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare