Gvardiol najskuplji štoper ikada – Dinamo zadovoljno trlja ruke

Photo: IMAGO/Roger Petzsche/IMAGOSPORT/Pixsell

Od početka prelaznog roka (a i ranije) čekalo se da eksplodira bomba u vidu prelaska Joška Gvardiola u Mančester siti.

Čini se da smo nikada bliži tom trenutku. Kako prenosi Fabricio Romano hrvatski štoper potpisao je ugovor sa Građanima i sada se samo čeka ozvaničenje transfera.

Gvardiol je pažnju na sebe privukao prije svega partijama pruženim na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine, ali prije toga i u dresu RB Lajpciga.

Momak rođen 2002. godine u Zagrebu postaće najskuplji štoper svih vremena i tako nadmašiti Harija Megvajera. Mančester siti će na ime obeštećenja uplatiti RB Lajpcigu 90 miliona eura.

Zadovoljstvo zbog ovog transfera sigurno osjećaju i u nekadašnjem Joškovom klubu, Dinamo Zagrebu. Naime, prvak Hrvatske će imati svoj procenat (i to ne mali) od ovog transfera. Na račun Dinama bi od ovog transfera trebalo da legne nevjerovatnih 10,5 miliona eura.

Zagrepčani ovog ljeta zarađuju prilično dobro od igrača koji već odavno ne nose njihov dres. Naime osim na transferu Gvardiola, Modri su zaradili i na prelasku Matea Kovačića u Siti (600 hiljada eura) odnosno Marcela Brozovića u Al Nasr (1,8 miliona eura).