Gvardiolinih 100 razloga za slavlje

Gvardiola slavi plasman u finale Lige šampiona, FOTO: Twitter
Gvardiola slavi plasman u finale Lige šampiona, FOTO: Twitter

Pep Gvardiola je imao dodatni razlog za slavlje nakon što je Mančester siti razbio madridski Real u revanšu polufinala Lige šampiona (4:0) – ova pobjeda omogućila mu je da postane tek treći trener i istoriji elitnog klupskog takmičenja koji je ostvario stotku!

<<< Sitijev atomski fudbal skinuo krunu Kralju

Gvardiolinih 100 uspjeha raspoređeno je u tri tima kojima je rukovodio – Barseloni, minhenskom Bajernu i Mnačester sitiju. Jedina dva trenera koja imaju više pobjeda su ser Aleks Ferguson (102) i Karlo Anćeloti (107). Pep je sa Kataloncima upisao 30 pobjeda, kao kormilar Bavaraca 23, a na klupi “građana” 47.

Bila mu je ovo 158 utakmica u Ligi šampiona, više ih imaju Arsen Venger (178), Ferguson (190), a legendarnog Škota večeras je prestigao Anćeloti koji će bez obzira na takav podatak pokušati što prije da zaboravi utakmicu na Itihadu.

<<< A, sada je vrijeme za pehar

Gvardiolini timovi su u Ligi šampiona postigli 376 golova, a primili 151. Takođe je u odabranom društvu fudbalskih imena koji su kao igrači i treneri osvajali Ligu šampiona, uz Španca i Anćelotija taj “klub” čine Zinedin Zidan i Frank Rajkard.