KUP HRVATSKE / POLUFINALE

Hajduk i Dinamo za finale u grotlu Poljuda

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Gorjeće splitski Poljud krajem marta i početkom aprila.

Voljom žrijeba Hajduk će u polufinalu pred svojim navijačima dočekati ljutog rivala Dinamo u polufinalu hrvatskog Kupa, koji se igra na jednu utakmicu.

Drugi polufinalni par čine zagrebačka Lokomotiva i Rijeka, a susret će biti odigran u Kranjčevićevoj. Dvoboji bi trebali da budu odigrano početkom aprila, a mogući datumi su 2, 3. i 4. april.

Finale se igra na dva meča, kod kuće i u gostima, 15. i 30. maja. U prvom susretu domaćin će biti klub koji ima manji koeficijent u Kupu kroz posljednjih pet sezona.

Hajduk (8) brani trofej, a Dinamo je rekorder sa 16 pehara. Rijeka je do sada bila najbolja u Kupu šest puta, dok je Lokomotiva dva puta gubila u finalima 2013. i 2020. godine.

Podsjetimo, istovremeno se vodi velika borba za šampionsku titulu u HNL-u. Nakon 25 kola Rijeka vodi sa 53 boda, ali odmah potom slijede Hajduk sa 52 i Dinamo 48 bodova, uz utakmicu manje od suparnika.

Rijeka će 6. aprila dočekati Hajduk, a potom i Dinamo 4. maja. Sa druge strane, 30. marta zakazan je prvenstveni dvoboj Hajduka i Dinama na Poljudu.

Standings provided by Sofascore