FIJASKO U SPLITU

Hajduk ostao bez predsjednika i trenera

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na polusezoni je sve izgledalo kao san za navijače Hajduka. Bili su vodeći na tabeli HNL-a, a uprava je najviše ambicije začinila dovođenjem Josipa Brekala i Ivana Perišića. Takođe, timu je ponovo priključen i iskusni Nikola Kalinić.

Izgledalo je kao da bi titula poslije mogla da se vrati na Poljud po prvi put poslije dugih 19 godina. Ali, kako je odmicalo kolo po kolo sve se rušilo kao kula od karata. Perišić je debitovao tek prije par dana u porazu od Dinama (1:0), dok Brekalo i Kalinić nisu imali ni blizu onakav učinak kakav se očekivalo.

Poslije četiri uzastopna poraza među kojima su tri od direktnih konkurenata za titulu Hajduk je praktično ostao i bez šansi. Dinamo ih je dva puta u nizu dobio u Splitu sa po 1:0 – prvo u HNL-u, pa onda i u Kupu, dok su juče poraženi i od Rijeke, 1:0.

Shvatajući da će ovo biti jedna sušna sezona bez trofeja u Splitu su se odlučili na promjene. Danas je smijenjen predsjednik Lukša Jakobušić koji je na toj funkciji bio od 30. oktobra 2020. godine. Za njim je otišao i doskorašnji trener Mislav Karoglan.

Hajduk je poslije ove serije loših rezultata na čak 10 bodova zaostatka za liderom na tabeli ekipom Rijeke i čini se da je jasno da do titule ponovo neće moći.

Zahvaljujem svim ljudima u klubu, svima sa kojima sam u protekle tri i po godine sarađivao, a posebno navijačima na ljubavi i strasti. Kao svaki hajdukovac, podržavam sve odluke u interesu kluba“, rekao je Jakobušić na odlasku.

Do kraja šampionata u Hrvatskoj ostalo je još sedam kola s tim što će Dinamo i Varaždin odigrati međusobnu utakmicu u okviru zaostalog meča petog kola.

Standings provided by Sofascore