ODLAZI IZ SAUDIJSKE ARABIJE

Henderson prvi odustao

Henderson u bojama engleske reprezentacije, FOTO: IMAGO/Steve Bond/PPAUK/IMAGOSPORT/PIXSELL
Henderson u bojama engleske reprezentacije, FOTO: IMAGO/Steve Bond/PPAUK/IMAGOSPORT/PIXSELL

Iskusni engleski vezista poslije samo šest mjeseci napušta Saudijsku Arabiju – Džordan Henderson sporazumno je raskinuo ugovor sa Al Etifakom i vratiće se evropskom fudbalu.

Fudbaler koji se proslavio u bojama Liverpula, a ranije igrao za Koventri siti i Sanderlend u julu 2023. godine stigao je u Saudijsku Arabiju, a klub je platio Redsima za njegov dolazak 15 miliona eura. Henderson, koji će u junu napuniti 34 godine, potpisao je ugovor do 2026. vrijedan 120 miliona eura!

Bez obzira što je šef stručnog štaba dugogodišnji prijatelj i saigrač, legenda Liverpula, Stiven Džerard, očigledno da Henderson nije uspio da se privikne na životne uslove u Aziji.

Prekaljeni centralni vezista u razgovoru za engleske medije istakao je da je nezadovoljan kvalitetom fudbala, da mu smetaju teški uslovi za igru i velike vrućine, te da ni porodica nije uspjela da se privikne na Saudijsku Arabiju. Henderson, poznat kao veliki borac za LGBT prava, razapet je od strane sunarodnika nakon što je odlučio da karijeru nastavi u, po tom pitanju, jako kontroverznu Saudijsku Arabiju.

Igrač koji je upisao 81 nastup u dresu Engleske spreman je da se odrekne velikog novca samo da bi se vratio Evropi, a navodno je već dogovorio sve uslove oko prelaska u Ajaks, što znači da je otpala opcija poput Juventusa koji je takođe bio u igri.

Imao je Henderson dobar učinak u Al Etifaku, postigao je pet golova, ali je prvi fudbaler od megazvijezda koji je odlučio da se odrekne velikog bogatstva i napusti Saudijsku Arabiju. Inače, osim Hendersona i trenera Džerarda, boje Al Etifaka od poznatih fudbalera brane Vajnaldum, Grej, Musa Dembele