Hodžson opet na klupi premijerligaša

Nakon dvije godine engleski trener vratio se na klupu Kristal Palasa – Roj Hodžson na Selhurst Parku.

Premijerligaš, koji trenutno drži 12. mjesto u prvenstvu, nedavno je smijenio Patrika Vijeiru, a njega na klupi mijenja 75-godišnji Hodžson.

Razlog je serija bez pobjede od 13 utakmica, kao i činjenica da je Kristal Palas posljednju pobjedu ostvario još 31. decembra nad Bornmutom (0:2).

“Osjećam se privilegovanim što sam pozvan da se vratim u klub koji mi je uvijek puno značio i što sam dobio važan zadatak da preokrenem situaciju u kojoj se ekipa našla. Naš jedini cilj sada da se vratimo pobjedama i bodovima, kako bismo obezbijedili naš premierligaški status”, jasan je najstariji trener u istoriji Premijer lige.

On je Kristal Palas vodio u periodu od 2017. do 2021. Ukupno je u 162 utakmice upisao 54 pobjede, uz 36 remija i 72 poraza, a sada će pokušati da klubu obezbijedi opstanak u Premijer ligi.

Kristal Palas trenutno ima svega tri boda više od Vest Hema i Bornmuta, koji drže 18. i 19. poziciju u crvenoj zoni ispadanja.

Hodžson je tokom bogate trenerske karijere, između ostalog, vodio Inter, Liverpul, Udineze, Blekburn, Fulam, VBA, Votford.

Bio je i selektor Engleske, Švajcarske, Finske i Ujedinjenih Arapaskih Emirata.