Ime najboljeg fudbalera u Bjelorusiji je Dušan Bakić

FOTO: Dinamo Minsk/Facebook
FOTO: Dinamo Minsk/Facebook

U fudbalskom šampionatu Bjelorusije ostalo je pet kola do zvuka gonga, a na putu da se okiti titulom prvaka države je Dinamo Minsk, zahvaljujući crnogorskom reprezentativcu – Dušanu Bakiću.

U gradskom okršaju, derbiju Minska, Dinamo je savladao 1:0 klub koji nosi ime po glavnom gradu Bjelorusije, a meč-viner bio je 24-godišnji ofanzivac iz Podgorice.

Igrao se 13. minut kada je Bakić potpisao pogodak, jubilarni deseti u sezoni, a tome je pridodao i devet asistencija. Poslije pasa Danila Zorina naš fudbaler se fantastičnim driblingom oslobodio čuvara i rutinski pogodio mrežu za slavlje domaćih navijača.

“Ostalo je još malo do kraja. Cilj je jasan, idemo po titulu, a mislim da smo blizu. Nakon toga vidjećemo šta i kako dalje”, poručio je Bakić novinarima još tokom okupljanja reprezentacije Crne Gore.

BATE Borisov, Dinamo Brest, Smorgon, Belšina i Žodino, na putu su Bakiću i drugovima ka prvoj tituli ekipe iz Minska još od 2004. godine, inače ih imaju sedam u trofejnoj sali.

Bakić, koji je u Bjelorusiji nastupao još za Energetik, a ponikao u dresu Budućnosti, očigledno je prevazišao bjeloruski klupski fudbal, u prilog mu ide i činejnica da je u posljednjih godinu konstantno na spisku selektora Crne Gore Miodraga Radulovića – upisao je četiri nastupa.

Titula, pa je vrijeme za iskorak u karijeri vještog 24-godišnjeg napadača…

Standings provided by Sofascore