Iskra upozorava čelnike Saveza: Nećemo dozvoliti da nas krađom izbacite iz lige

Iskra je pred provalijom Druge lige. Danilovgrađani su poslednji u elitnom rangu crnogorskog fudbala, sa pet bodova manje od pretposlednjeg Rudara.

Iz redova bjelopavlićkog klupa poručuju da nisu sami krivi za takav status. Sa stadiona “Braće Velašević” su nakon poraza od Sutjeske (0:2) uprli prstom u sudije. Danilovgrađani poručuju da je penal za goste u najmanju ruku distuabilan, a drugi gol je, po njima, postignut iz nedozvoljene pozicije.

Fudbalski klub Iskra, osnovan 1919. godine pod nazivom Sloga, najstariji je fudbalski klub u Prvoj crnogorskoj ligi. Da nije ništa drugo, pa bi makar ova najduža tradicija “loptanja” na ovim prostorima koja se veže za ime kluba iz Danilovgrada trebalo da bude dovoljna i da predstavlja obavezu više za Fudbalski savez i njegove čelne ljude da ne rade urotu i sudijsku sramnu ujdurmu unazad desetak utakmica protiv takvog jednog kluba. Dovoljno smo ćutali i gledali bestidno dosuđene penale protiv našeg tima ili još bestidnije nedosuđene na našu štetu onda kad bi i slijepi vidio da su se morali dosuditi. Skoro nijemo smo posmatrali golove koje smo primali iz ofsajda jasnog skoro kao namjera da se najstariji fudbalski tim izbaci iz lige. I tako iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu. Kako ne bismo bili neobjektivni, snimke spornih situacija smo prikupili i angažovali naše priznate stručnjake da urade analizu, koji su svi do jednog potvrdili kako je u posljednjih deset kola, naš tim brutalno oštećen u makar pet utakmica“, kaže se u saopštenju Iskre.

U daljem tekstu se konkretno navodi jučerašnja utakmica.

“Kap koja je prelila odavno prepunu čašu bila je jučerašnja utakmica protiv Sutjeske, kada su oba gola za pobjedu naših cijenjenih gostiju i dragih prijatelja iz Nikšića data iz potpuno neregularnih situacija – prvi iz nepostojećeg penala i drugi iz “čistog” ofsajda. Zato, prvi i posljednji put upozoravamo čelnike Saveza i njihove izvođače radova sa pištaljkama i zastavicama: ako “zaslužimo” ispašćemo sami ali, sigurni budite, nećemo dozvoliti da nas brutalnom krađom izbacite! Kao uprava kluba koja je naslijedila goleme probleme, od kojih su mnogi, kako se osnovano sumnja, proizvod kriminalnih radnji kojima će se baviti nadležni organi, bili smo dužni da ovo iznesemo u ovom trenutku, jer se, zarad fudbala u Crnoj Gori, ne smije sve završiti na „Uaaa, sudija, magarče jedan, plaćeniče fudbalske mafije“, kako se sinoć moglo čuti sa tribina. I onda u narednom kolu opet isto“, stoji u saopštenju Iskre.