1. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LK

Istorijski zaveslaj Mornara

Barani spremni za izazov, Foto: fkmornar
Barani spremni za izazov, Foto: fkmornar

U sezoni kada je klub proslavio vijek postojanja ostvaren je istorijski rezultat u Baru – fudbaleri Mornara završili su kao vicešmpioni u 17. epizodi crnogorskog klupskog fudbala i prvi put će igrati kvalifikacione evropske utakmice.

Logično, na žrijebu 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencije nalazili su se u grupi nepovlašćenih timova, a za rivala dobili jednog od najkvalitetnijih u ovoj fazi takmičenja – Dinamo Tbilisi.

Momci Zorana Đuraškovića večeras (20.45h) na “DG Areni” ugostiće nekadašnjeg dvostrukog prvaka bivšeg Sovjetskog saveza. Suvišno je govoriti kome pripada uloga favorita…

“Radi se o gigantu Gruzije. Znamo da su prošlo Evropsko prvenstvo za mlade iznjedrili 11 reprezentativaca što dovoljno govori o njihovoj moći, odnosno omladinskoj školi. Sam njihov budžet između 20-25 miliona dovoljno govori ko nam je protivnik. Svjesni smo jačine rivala, ali ova grupa momaka naučila je da pravi velike stvari”, uliva optimizam u svoje redove Đurašković.

Barani su moralni pobjednici prethodnog prvenstva, ali ne žele da njihov uspjeh ima epizodni karakter…

“Ukoliko hoćemo da pravimo velike stvari moramo da vjerujemo u sebe, a ja vjerujem u svoju ekipu. Mislim da možemo da suprostavimo na dobar način. Znamo da se ne pitamo samo mi, ali nećemo se braniti, niti znamo da se branimo. Dinamo je ozbiljna ekipa sa vrhunskim pojedincima u ofanzivnoj liniji tima”, dodaje strateg Barana.

<<< Kapetan Vuja i Barani spremni za evropski kurs: “Ne plašimo se moćnog protivnika”

<<< “Dinamo je favorit, srećan sam zbog Mornara – biće zanimljivo”

Mornar je tokom pauze ostao bez svog najbolje igrača, novopečenog reprezentativca Demira Škrijelja koji je vrhunske partije naplatio transferom u ukrajinsku Vorsklu. Pod Rumijom nijesu mnogo eksperimentisali tokom prelaznog roka, angažovali su Darka Zorića (upravo pokriva poziciju Škrijelja), te Veljka Trifunovića i bivšeg golmana Budućnosti Đorđija Pavličića.

“Škrijelj je obilježio prethodnu sezonu i bez njega će biti mnogo teže, jer smo ekipa koja je voljela da igra iz posjeda. Nijesmo dovodili mnogo pojačanja, ali smo sigurno da novi momci imaju kvalitet za evropski Mornar”, kaže Đurašković.

Šta je cilj Mornara u duelu sa timom koji je 19 puta osvajao nacionalni šampionat?

“Ne postavljam fudbalerima ciljeve, bio sam igrač i teško je biti pravi ako konstantno govorite o nekakvom cilju, jer to preraste u pritisak. Želimo da opet igramo dopadljiv fudbal. U šali sam rekao prijatelju prije nekoliko dana rekao da je Mornar 25. maja ove godine osvojio Ligu konferencije”, zaključio je šef struke Mornara.

U slučaju da ispiše senzaciju i eliminiše Dinamo Tbilisi, Mornar bi u 2. kolu kvalifikacija igrao protiv Radničkog iz Kragujevca.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare