“Istrčaće jedanaest lavova”

Nikola Krstović spreman za bespoštednu borbu na Marakani, FOTO: Dejan Lopičić

Nikola Krstović je crnogorski fudbaler o kojem se najviše priča, kako ovdje, tako i u regionu, pa čak i na Čizmi. Fantastičan početak sezone u Seriji A, odnosno četiri pogotka na sedam prvenstvenih mečeva u Italiji. Nabildovan samopouzdanjem snažni 23-godišnji ofanzivac u utorak će igrati na stadionu gdje nikada nije dobio pravu šansu, u domu Crvene zvezde, nekadašnjoj Marakni…

“Kao i svaka utakmica. Za mene je svaka bitna. Kad obučeš dres državnog grba, to ima posebnu ljubav i budi dodatnu želju. Igraću na terenu gdje sam proveo dvije godine, to jeste motiv da pružim maksimum, ali ništa se ne može sam bez dobrog tima – nadam se da ćemo biti pravi.”

Prisjetio se i Krstović meča u Podgorici…

“Zbog sitnica smo izgubili taj meč. Praktično smo bili bolji 80 minuta. Bilo je žala…Sjajna je bila atmosfera. Nijesmo imali sreću, a nju treba zaslužiti. Nadam se da ćemo je sada imati, pa makar odigrali lošiju utakmicu, kao što je bio slučaj protiv Bugarske. Zaslužili smo sreću i mislim da je sad pravi trenutak”, kaže fantastični napadač Lećea.

Foto: Dejan Lopičić

Krstović ističe da je teren jedino mjerilo:

“Na terenu moramo da pokažemo sve što treba. Najbitnije je da se pripremimo što bolje, da svako zna šta treba da radi. Da izađemo hrabro – jedanaest lavova i plus igrači koji su na klupi i koji će ući da budu svi pravi. Želimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda.”

<<< Peh u minut do 12: Rubežić ne igra protiv Srbije, i Bakić van stroja

<<< Poznat sudija meča Srbija – Crna Gora

<<< “Ostavićemo u Beogradu posljednji atom snage”

Cijeni i rival sve što je uradio Nikola Krstović u Italiji za kratak period. O napadaču Lećea je u superlativu govorio reprezentativac Srbije i ofanzivni vezista Udinezea Lazar Samardžić.

“Iskreno, ne čitam novine i ne obazirem se na to. U zadnje vrijeme krenuo sam dobro, imam fokus, treniram, igram, posvećen sam familiji. To me iskreno ne zanima, znate da su trke moj život i da me to jedino zanima i to pratim. Normalno da mi prija ako znam da me neko hvali, svakodnevno dajem svoj maksimum da budem bolji kao igrač i čovjek”, bez garda je pred novinarima govorio Krstović.

Da li ćeš gledati večerašnji duel u Budimpešti?

“Naravno. Pratim sve iz regiona. Nama bi najviše odgovarala pobjeda Mađara kako bi mogli direktno da odlučujemo sa Srbijom za drugo mjesto.”

Standings provided by Sofascore