Iz Arsenala uglas: Kup je istorijska šansa, sjutra veče umor ne postoji

Kapiteni Ćetko Manojlović (Arsenal) i Suad Ličina (Sutjeska) sa peharom Kupa. Foto: LOB SPORT

Tivatski Arsenal u finalu Kupa Crne Gore. Tivatski Arsenal u Evropi. Da je neko izustio ove riječi prošloga ljeta smatrali bi ga šarlatanom. Ipak to nije san, već realnost kluba “iz parka” na kojem nisu odigrali minut ove sezone, tik poret eminentnog Porto Montenegra.

>>> Brnović i Ličina pred finale kupa: Favoriti smo, idemo po trofej

Od ulaska u elitni rang kroz baraž (protiv Podgorice, 4:0 i 1:1) do početnog cilja koji je bio opstanak, do izborene Evrope i prilika za istorijski trofej kupa u kojem će se sastati sa Sutjeskom. Tako je tekao rast Arsenala.

Imaju čemu da se nadaju, i neće izaći sa bijelom zastavicom, jer su nebrojeno puta pokazali da mogu da pariraju svima u ligi, a kapiten Ćetko Manojlović junak polufinala protiv Iskre (postigao gol za jedanaesterce) ima velika očekivanja.

Naša očekivanja su da osvojimo na kraju sezone Kup. Izvanredna sezona, dugačka, s obzirom da smo igrali i baraž za ulazak u prvu ligu, kao kruna ove sezone istorijska šansa da Arsenal osvoji Kup.
Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju i siguran sam da će pod Goricom biti lijepa utakmica, jer smo sa Sutjeskom igrali zanimljive mečeve. Bez obzira što ih nijesmo pobijedili u prethodne četiri utakmice, nadam se da je sad došao red da ih pobijedimo prvi put u sezoni
“, rekao je kapiten koji smatra da je u ovom meču pritisak upravo na tim iz Nikšića, kao i činjenicu da su svaku utakmicu ove sezone gostovali, zbog nedostatka uslova za igranje u Tivtu.

Nemamo što da izgubimo, ali ćemo imati želju i motiv da prvi putu istoriju osvojimo Kup. Nama više odgovara dobar teren, to smo i dokazali ove sezone,kad god smo igrali na dobrim terenima. Konstantsno smo se prilagođavali na terene, čas Grbalj, čas Podgorica. Nije lako napraviti kontinuitet, naša ekipa je tako sastavljena gdje ima dosta igrača koji znaju da igraju fudbal. Mislim da će biti lijepa
utakmica i da će navijači imati šta da vide, Kraj je sezone, igrači su umorni, finale je Kupa umor će se
zaboravit
i.”

Šef stručnog štaba Radisav Dragićević smatra da je sezona bila veoma naporna ali i uspješna za njegovu ekipu.

Zaista je bila teška i naporna sezona. Igrači su tokom sezone pokazalili izvarnedan karakter i poslije ostvarenja primarnog cilja, zamajac se nastavio i došli smo do finala Kupa što je izuzetno važno za klub i igrače. Klub je u fazi velikog razvoja, došli smo i do Evrope što je izvanredan uspjeh i pokušačemo da krilima tog uspjeha da završimo sezonu na najbolji način. Neće biti lako, po mom mišljenju Sutjeska je individualnim kvalitetom ispred svih u ligi, moderno je vođena, sa mladim trenerom koji sa zahtjevima
djeluje da ekipa igra kako treba. Za nas možda i najteži protivnik. Trebaće nam dosta znanja, dobre pripreme.
” Osvrnuo se bivši pomoćnik u reprezentaciji Crne Gore i na kvalitet pojedinaca u redovima Sutjeske kojeg ima na pretek.

Suvišno je pričati o kvalitetima Konrada, to pokazuje na terneu. Dosta uspješno smo izlazli na kraj sa njim. Iako smo imali dosta problema u Radnovićima na posljednjem meču. Najveća snaga Sutjeske je vezni red – Krstović, Eraković, Matanović. To će biti jako veliki problem, sve ostalo je opšte poznato.”

>>> Amajlija tivatskog Arsenala

Istakao je trener Tivćana da će sledeću sezonu dočekati u novom ruhu, aludirajući na izradu stadiona u Tivtu koji je već u izradi.

U potpunu novom ruhu ćemo dočekati sezonu. Novi teren, trava nova koja je kreunula prema Tivtu, kapacitet stadiona će biti proširen i biće postavljena nova loža u parku, sve bi to trebao da bude novi ambijent izvanredan, gdje ćemo ugostiti sve prvoligaše sljedeće sezone i mislim da će to navijači Arsenala dočekati objeručke i da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta.Imali smo ogromnu podršku Saveza,” zaključio je Dragićević.

Provjerene sudijske snage sude finale

Fudbalski savez Crne Gore odlučio se da pištaljke za ovaj meč dodijeli Milošu Savoviću koji će biti glavni sudija, prvi pomoćnik će biti Srđan Jovanović, treći Marijan Paunović dok je četvrti arbitar Miloš Bešović.