EURO 2024

Spisak šampiona

Photo: PA Wire/PRESS ASSOCIATION/PIXSELL

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Lućano Spaleti saopštio je danas konačan spisak od 26 igrača koji će braniti titulu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

U ekipi su devetorica igrača koja su 2021. godine osvojili titulu evropskog šampiona. Spaleti je sa Sa spiska su izostavljeni Rikardo Orsolini, Samue Riči i golma Ivana Provedel. Golman Lacija će nastaviti sa treninzima u Rimu u slučaju da bude potreban ekipi.

Azuri su do početka prvenstva Evrope odigrali prijateljski meč sa Turskom i slijedi im još utakmica sa Bosnom i Hercegovinom.

SPISAK

Golmani: Đanluiđi Donaruma, Aleks Meret, Giljermo Vikario.

Odbrana: Frančesko Aćerbi, Alesandro Baston, Raul Belanova, Alesandro Bonđorno, Rikardo Kalafiori, Andrea Kambijaso, Mateo Darmijan, Đovani di Lorenco, Federiko Dimarko, Đanluka Manćini.

Vezni red: Nikolo Barela, Brajan Kristante, Nikolo Fađoli, Majkl Folorunšo, Davide Fratezi, Žoržinjo, Lorenco Pelegrini.

Napad: Federiko Kijeza, Stefan El Šaravi, Đakomo Raspadori, Mateo Retegi, Đanluka Skamaka i Matija Zakanji.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a Italija će igrati u grupi B protiv Španije, Hrvatske i Albanije.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare