FIORENTINA

Jedan od najtalentovanijih italijanskih trenera preuzeo Violu

Foto: IPA / Sipa USA / Pixsell

Prve rokade događaju se na klupama italijanskih klubova.

Fiorentina se nakon dva izgubljena finala Lige konferencija te jedno Kupa Italije prošle sezone rastala sa trenerom Vinćencom Italijanom, kojem ističe ugovor.

Njegov nasljednik stigao je ekspresno. Jedan od najtalentovanijih italijanskih trenera Rafaele Paladino zaključio je svoj projekat u Monci, koju je vodio s velikim uspjehom, te uplovio u novu avanturu. Ugovor sa Fiorentinom potpisao je do 30. juna 2026. godine.

“Želim dobrodošlicu Paladinu. Jako sam srećan i ponosan zbog toga. Rafaele je, uprkos brojnim ponudama, izabrao Fiorentinu jer vjeruje u naše planove. Vjerujemo da ćemo s njegovom ambicijom, entuzijazmom i radnom etikom zajedno uživati u mnogim predstojećim uspješnim trenucima našeg kluba”, naglasio je prvi čovjek Viole Roko Komiso.

Istovremeno se Monca oprostila od mladog italijanskog stručnjaka te mu poželjela svu sreću u budućnosti. Takođe, klub koji vodi legendarni Adriano Galijani na korak je od dogovora sa trenerom Markom Baronijem, koji je kao defanzivac igrao za Moncu, a od 2021. do 2023 vodio je Leće, te u završenoj sezoni sastav Verone.

Sa druge strane, Italijano nakon odlaska iz Firence, pišu Italijani, vrlo vjerovatno preuzima Bolonju, gdje će nasljediti Tijaga Motu te voditi klub sa Renato Dal’Are u Ligi šampiona.

Mota se već duže vrijeme povezuje sa Juventusom, ali zvanične potvrde za sada još nema. Takođe, trenera traži i Milan, na čijoj je pol-poziciji Paulo Fonseka, ali nedostaje potpis ugovora.

Na istom zadatku je i Napoli, koji je najbliži Antoniju Konteu, ali takođe dvije strane treba da sjednu za sto i stave paraf na uzbudljivu saradnju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare