CRNA GORA - SJ. MAKEDONIJA 1:0

Jovetin trzaj glavom za savršen kraj priprema

Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri ostvarili su i drugu pobjedu na pripremama u Antaliji. Danas je savladana Sjeverna Makedonija rezultatom 1:0, dok su u četvrtak Hrabri sokoli bili bolji od Bjelorusije (2:0).

Za razliku od meča sa Bjelorusijom naš tim je dosta “patio” u prvom poluvremenu. Prije svega na sredini terena Hrabri sokoli nikako nisu uspijevali da uspostave dominaciju i da Makedoncima oduzmu loptu.

Međutim, bez obzira na terensku incijativu rival nije stvarao neke izgledne prilike iako su imali čak devet udaraca samo su dva išla u okvir gola koji je čuvao Matija Šarkić.

Svaki put kada je Crna Gora uspjela da prebaci težište na polovinu Sjeverne Makedonije bila je prilika ili makar poluprilika. Po prvi put zaprijetili smo u 26. minutu. Stevan Jovetić je sjajno, spoljnim dijelom stopala, pronašao Dritona Camaja koji se namjestio na desnu, jaču, nogu, ali je lopta otišla pored gola.

Foto: FSCG

Uzbudljivo pred golom Stoleta Dimitrievskog bilo je i u 40. minutu. Camaj je odlično ubacio loptu iz kornera, a na drugoj stativi sa samo par metara neprecizan glavom je bio Igor Vujačić.

Kao da je ovo sve najavilo najbolji trenutak izabranika Roberta Prosinečkog u prvom poluvremenu. Igrao se 45. minut. Ponovo je Camaj nabacio iz kornera, a na pravom mjestu glavom je bio Jovetić koji je pogodio za vođstvo Crne Gore u sam smiraj prvog dijela igre.

Slično kao i u prvom prijateljskom duelu protiv Bjelorusije tempo je usljed velikog broja izmjena u drugom poluvremenu značajno opao. Nije bilo ni opasnih prilika po oba gola.

Današnji meč od početka su igrali: Matija Šarkić – Marko Vukčević, Stefan Savić, Igor Vujačić, Risto Radunović Marko Bakić, Stefan Lončar, Stevan Jovetić – Vladimir Jovović, Driton Camaj, Stefan Mugoša.

U nastavku su priliku dobili Nikola Krstović, Adam Marušić, Marko Vešović, Marko Janković, Dušan Bakić, a za reprezentaciju debitovao je i fudbaler Budućnosti, Miloš Brnović.