CFL

Kapitalna subota

Foto: FSCG

Do kraja 18. sezone CFL-a preostalo je još samo pet kola.

Dečić se pobjedom nad Mladošću (2:0) i uz novi poraz Budućnosti od Jezera (3:1) s tri boda više osamio na liderskoj poziciji.

>>> Glavomet Ljuljđuraja i Matića za prvo mjesto Dečića

>>> Samurajska katana u plavo srce – Jezero srušilo Budućnost

Istovremeno, Sutjeska je trijumfom nad Jedinstvom (3:1) prišla aktuelnom šampionu na dva boda zaostatka te ostala na -5 od vrha. Korak iza je četvrti Mornar nakon velike pobjede u Tivtu nad Arsenalom (1:2) te ga dijeli šest bodova od prvog mjesta.

>>> Lijep fudbal i golovi pod Trebjesom

>>> Mornar se ne predaje

Sve je to uvertira uoči kapitalno važnog 32. kola, koje se igra u subotu 27. aprila, a kada Mornar u Baru dočekuje vodeći Dečić, a Budućnost i Sutjeska pod Goricom igraju najveći crnogorski fudbalski derbi. Ishodi pomenuta dva dvoboja mogli bi raspletu čvor sa jedne ili da dodatno zakuvaju borbu za titulu sa druge strane medalje.

Jasno, ako Tuzani osvoje lučki grad, a Budućnost ne dobije klasik ili se završi neriješeno, četiri kola prije kraja tim Milorada Pekovića odškrinuo bi vrata istorije. No, prava ludnica dogodila bi se u slučaju da Mornar sruši lidera, a sudar u Podgorici pripadne jednog od dvije ekipe. U tom scenariju bismo dobili spektakularni finiš uz ključno pretposljednje 35. kolo, kada Budućnost dočekuje Mornar, a Dečić ide na noge Sutjesci.

Dakle, svi imaju svoju računicu i sve u svojim rukama uoči završenog sprinta.

46
KO ĆE BITI ŠAMPION CRNE GORE?

Podgorički sastav Ivana Brnović, nakon svega što su plavo-bijeli sebi priredili ove sezone, i dalje pred sobom ima priliku da stigne do rekordne sedme titule šampiona i odbrani krunu. Sa druge strane, nikšićka posada Miljana Radovića je u sličnoj situaciji, a uz pobjede joj je potreban i jedan kiks Dečiča kako bi se u potpunosti uključila u priliku da stigne do šestog trofeja državnog prvaka.

>>> VIDEO Da li je Budućnost oštećena u Beranama?

I onda ide Mornar Zorana Đuraškovića, čiji barski tim, između ostalog, ima dvije direktne utakmice protiv pretendenata za titulu prvaka te takođe zavisi od sebe hoće li senzacionalno napraviti žurku na vrhu tabele.

No, takođe primorska ekipa treba da vodi računa o četvrtom mjestu, jer joj peto Jezero duva za vratom sa svega tri boda manje…

Ništa manje neće biti uzbudljivo i u borbi za opstanak. Rudar je već cijelu vječnost posljednji, a to mjesto direktno vodi u Drugu ligu. Pljevljaci žele da izbjegnu prvo ispadanje u istoriji te imaju bod manje od pretposljednje Mladosti Lob. bet (baraž) i četiri od Jedinstva (takođe baraž).

>>> Muhović i Ukšanović heroji – Rudar ne želi da umre

I upravo će u sljedećem 32. kolu Rudar na DG areni gostovati Mladosti. Potom dočekuje Dečić, pa ide Mornaru i Jezeru te u posljednjem kolu dočekuje Sutjesku. Tada se sastaju i Mladost – Jedinstvo, pa će biti jako interesantno kako će se ući u posljednjih 90 (i više) minuta crnogorskog prvenstva kroz prizmu gole borbe za opstanak.

Evidentno, crnogorsko prvenstvo ključa, a sve su prilike da nas uzavrela završnica čeka na više frontova.

Standings provided by Sofascore