KUP AZIJE

Katarci se provukli pored Kataneca

Baršam odveo šampiona u polufinale (Foto: Pierre Lahalle/EXPA/PIXSELL)

Šampion Azije, Katar, provukao se pored čete Srećka Kataneca i igraće u polufinalu Kupa Azije. Domaćini su tek nakon jedanaesteraca eliminisali Uzbekistan sa 4:3. Nakon 90, kasnije i 120 minuta rezultat je glasio 1:1.

>>> Harakiri Japana, Iran u polufinalu

Heroj pobjede Kataraca bio je golman Mešal Baršam, koji je odbranio penale Ašurmatovu, Aburahmatovu i Mašaripovu, mada je ovaj poslednji šutirao po sredini gola, pravo u njega.

Na drugoj strani je Utkir Jusupov odbrani udarac Ali Almoeza, dok je Ali Almahdi šutirao amaterski, visoko preko prečke.

Tačku je u petoj seriji stavio naturalizovani Katarac, Pedro Migel.

Katastrofalno je u 27. minutu reagovao Jusupov. Nakon centaršut iz mrtvog ugla, tridesettrogodišnji čuvar mreže je na prvoj stativi ubacio loptu u svoju mrežu.

Uzbekistan je izjednačio u 59. minutu. Nakon loše reakcije odbrane aktuelnih šampiona, Olidžon Hamrobekov je pokupio loptu na 20 metara od protivničkog gola, ušao u šesneasterac i sa 12 metara pogodio mrežu.

U narednih, nešto više od sat vremena nije bilo promjene rezultata, pa su putnika među četiri najbolje ekipe najvećeg kontinenta odlučivali jedanaesterci.

>>> Son lansirao Korejce, završena bajka Tadžikistana

Katar će u polufinalu igrati sa Iranom. Drugi polufinalni par čine Jordan i Južna Koreja.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare