Kiks na Evropskom prvenstvu je zabranjena riječ, zato Njemačka vjeruje Nagelsmanu

FOTO: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON/IMAGOSPORT/PIXSELL
FOTO: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON/IMAGOSPORT/PIXSELL

Apsurdno stanje u Njemačkoj kada je u pitanju nacionalni tim. Dok zemlja u košarkaškom smislu prolazi kroz renesansu nakon osvajanja Mundobasketa, fudbal je u zapećku!

Panceri su posljednja dva nastupa na Svjetskom prvenstvu okončali već u grupnoj fazi, a nedavno su u prijateljskom susretu sa Japanom pretrpjeli brodolom, poraz 4:1 koji je platio Hansi Flik, kratko ga je mijenjala igračka legenda Rudi Feler, a kormilo će tokom Evropskog prvenstva preuzeti Julijan Nagelsman.

Talentovani 36-godišnji stručnjak, koji je u martu dobio otkaz u Bajern Minhenu dok je bio na odmoru u Austriji do danas je bio na platnom spisku Bavaraca koji su bili u obavezi da mu do 2026. godine isplate 20 miliona eura.

Nekadašnji trener Hofenhajma i Lajpciga oprostio je dug gigantu iz Minhena, kako bi neometano i što prije potpisao ugovor za Fudbalskim savezom Njemačke. Uticajni Bild tvrdi da će Nagelsman staviti paraf na ugovor koji će važiti do kraja Evropskog šampionata čiji je domaćin 2024. upravo Njemačka.

Tamošnji mediji pišu da će za deset mjeseci novi selektor Njemačke zaraditi četiri miliona eura, preciznije 400 hiljada eura mjesečno. A, nakon što se završi EURO 2024 biće slobodan u izboru nove sredine i Savez mu neće biti prepreka.

Očigledno čelnici njemačkog Saveza imaju veliko povjerenje u talentovanog stručnjaka koji je radio fenomenalan posao u Hofenhajmu i Lajpcigu. Nakon što je u Bajernu osvojio titulu u prvoj sezoni, u drugoj su nastali problemi prije svega u komunikaciji Naglesmana sa Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Kanom, pa je mladi trener smijenjen čim je ekipa izgubila lidersko mjesto na tabeli Bundeslige…