Klop: Već nam je sudio u prošlosti, ne voli nas

Liverpool manager Jurgen Klopp speaks to match officials at the end of the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Sunday April 30, 2023. Photo: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION

Svi su ispratili burnu reakciju Jirgena Klopa koji je naskočio na četvrtog sudiju, Džona Bruksa, nakon gola Žote u samom finišu meča protiv Totenhema.

Nakon meča Klop je otkrio zašto je tako reagovao, a kao glavni razlog naveo je “mekan” prekršaj Salaha nad Dejvisom posle kojeg je Totenhem postigao pogodak za izjednačenje. Kao glavnog krivca naveo je upravo glavnog sudiju Pola Tiernija.

Kako je mogao da svira faul? Ne razumijem. Imamo istoriju sa Polom, već nam je sudio prošle godine kada je Hari Kejn trebao da dobije crveni karton. Volim Kejna, vrhunski igrač, ali je zaslužio crveni karton. Gospodin Tierni je težak za razumijeti“.

Klop se takođe dotakao i situacije kada je za vrijeme korona virusa isti sudija na meču protiv Mančester Junajteda svirao kraj prvog poluvremena u trenutku kada je Sadio Mane išao direktno na gol.

Priznao je da je pogriješio i rekao da svi griješe i da pređem preko toga. Tada je to bilo u redu ali ako vidimo i današnju situaciju očigledno je da se nešto dešava na relaciji Tierni – Liverpul“, zaključio je strateg Livepula.