Knjiga spala na dva slova: Milinković ili Petrović-Njegoš

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Kao što smo pisali i pogodili da će do kraja tekuće nedjelje Budućnost napustiti sportski direktor Anto Drobnjak, tako i sada naglašavamo da će aktuelni šampion Crne Gore prije starta domaćeg šampionata (22. jula Plavi igraju protiv Mladosti iz Donje Gorice) konačno riješiti pitanje trenera nakon odlaska Miodraga Džudovića poslije katastrofalnog poraza od Brejdablika (5:0) na Islandu tokom pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Spekuliše se, kruže priče, licitiraju se imena, posljednje je Amar Osim, sin legendarnog Ivice Osima, ali prema informacijama LOB SPORT-a vaga se između dva trenera: Mladen Milinković i Rade PetrovićNjegoš.

<<< Najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini preuzima Budućnost?

Kada je u pitanju stručnjak iz Loznice, to bi bio njegov povratak na mjesto (ne)uspjeha. Milinković je za dvije godine na kormilu plavog tima osvojio dvije titule i Kup. Postao je prvi trener koji je sa našim najpopularnijim klubom osvojio dugo čekanu duplu krunu, uz brojne rekorde kao što su broj pobjeda i niz utakmica bez poraza…U prvoj godini na evropskoj sceni, nakon što je njegov tim “umro muški” protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uslijedila je senzacionalna pobjeda (igrao se jedan meč zbog koronavirusa) u Kazahstanu nad Astanom. Ali sreća je okrenula leđa kada je u pitanju plej-of Lige Evrope, Sarajevo je potom uz dosta sreće slavilo u Zenici 2:1. Nakon dobre Evrope dominantno je osvojena titula, ali uprava kluba nije ispoštovala Milinkovića za pojačanja i uslijedio je fijasko i teški porazi u Finskoj i na Farskim ostrvima.

Milinković je nakon Budućnosti imao angažman u Drugoj ligi Saudijske Arabije, trenutno je bez kluba i navodno je on opcija broj jedan potencijalnog novog sportskog direktora Andrije Delibašića o kojem smo već pisali…

<<< Ključna sedmica u šampionskom taboru – Drobnjak odlazi iz Budućnosti, šuška se o Delibašiću

Rade PetrovićNjegoš je dobrim rezultatima u Rudaru i Jezeru (prije toga se kalio kao pomoćnik u šampionskom timu Sutjeske) dokazao trenersku nadarenost. Poslije jako dobrih izdanja sa Plavljanima uputio se u daleki Uzbekistan gdje radi u stručnom štabu nekadašnjeg golgetera Grblja Ivana Boškovića – predvode tamošnju Sogdijanu.

PetrovićNjegoš je dijete Budućnosti, bio je pomoćnik selektoru mlade reprezentacije Crne Gore Miodragu Vukotiću, a tokom igračke karijere važio je za jednog od najtalentovanijih momaka jugoslovenskog fudbala. Definitivno važi za jednog od najtalentovanijih trenera mlađe garde…

Dakle, opcije za trenera su na talonu, pitanje je samo ko će povući prvi (rizični) potez – Veselin Mijač, koji odlazi (pitanje je dana kada će napustiti Budućnost), ili Glavni grad kao vlasnik kluba koji će ga preuzeti nakon što pomenutom biznismenu istekne četvoromjesečni otkazni rok.